Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στο Δήμο Κρωπίας πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση για τα έργα αποχέτευσης ομβρίων της πόλης του Κορωπίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο χρονικός προγραμματισμός των έργων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιος Αυγερινός, ο Δ/ντής Τ.Υ. Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Ασπρουλάκης με τους επιβλέποντες μηχανικούς, μηχανικοί του Δήμου, η ανάδοχος  εταιρεία ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ με τον εκπρόσωπο Παύλο Γριτσόπουλο και τους συνεργάτες μηχανικούς.

Επιδίωξη του Δήμου και ειδικά του Δημάρχου ήταν και είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση – παρεμπόδιση των υφισταμένων επιχειρήσεων από την εκτέλεση των έργων, άποψη με την  οποία συναίνεσε τόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και η ανάδοχος εταιρεία.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση όλων των έργων υποδομής προκειμένου να διαμορφώσει ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης τόσο για τους κατοίκους του Δήμου όσο και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά του.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως γνωρίζουμε όλοι, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πλημμυρών από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς είναι πλέον συνήθη, και θέτουν σε κίνδυνο κατοίκους και επιχειρήσεις. Με την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου έργου θα λυθεί οριστικά η αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Για τον λόγο έχουμε ζητήσει την κατανόηση των επιχειρήσεων για όσο χρονικό διάστημα υλοποιούνται τα έργα.

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φροντίσαμε κατά το διάστημα αυτό να μην εκτελούνται εργασίες και να απομακρυνθούν τα μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.