Κορωπί 02/08/2023         

Δελτίο Τύπου

 Δήμος Κρωπίας: Ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης της πόλης

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης που βάζει το Κορωπί στη νέα εποχή, ως μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη με απόλυτο σεβασμό στην ποιότητα ζωής των πολιτών και έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη.  Το έργο πνοής αφορά ολόκληρη τη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, την οδό Κύπρου, και τμήματα πλατειών που εφάπτονται επί της κεντρικής λεωφόρου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Κύπρου, καθώς εκεί έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οπτικών ινών και όλα είναι έτοιμα για την ανάπλαση.

Τα έργα στην κεντρική λεωφόρο θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ και την τοποθέτηση οπτικών ινών, ώστε η ανάπλαση να ολοκληρωθεί χωρίς το απαράδεκτο «ράβε – ξήλωνε» που ταλανίζει ολόκληρες δεκαετίες του Ελληνικούς δρόμους με τις ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις υπηρεσιών.

 

Στην οδό Κύπρου θα γίνει μονοδρόμηση και θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι περισσότερες εκατέρωθεν.

 

Ο Δήμος Κρωπίας ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όποια προσωρινή όχληση προκληθεί, καθώς το έργο ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα αλλάξει ριζικά το Κορωπί, μετατρέποντάς το σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.