Δωρεάν δράση προληπτικής ιατρικής στο Δήμο Κρωπίας : Τεστ Παπανικολάου και εξετάσεις μαστογραφίας για 2η φορά στο Δημαρχείο Κρωπίας. Έναρξη από Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με υλοποίηση από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με Δήμο Κρωπίας

Στο πλαίσιο της επανάληψης του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με το Δήμο Κρωπίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής προσφέρονται, στο Δημαρχείο Κρωπίας δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου.

Η ειδική αυτοκινούμενη μονάδα εξέτασης (Δημαρχείο Κρωπίας- οδός Καραϊσκάκη) αρχίζει την λειτουργία της από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 και οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, τις εργάσιμες ημέρες από ώρα 09:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 210-662 32 40 (Δημοτικό – Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο).Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου-Κυριακής. Τηρούνται τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας που ισχύουν σε διαγνωστικά ιατρεία με βάση και την γεωγραφική κατηγοριοποίηση κινδύνου, με υποχρεωτική μάσκα, υποχρεωτική θερμομέτρηση και προσδιορισμένος, ανά καθημερινή εξέταση, αριθμός προγραμματισμένων ραντεβού.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών μόνιμων κάτοικων Δήμου Κρωπίας, ηλικίας από 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Είναι αυτονόητο ότι οι γυναίκες που είχαν εξεταστεί το 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος καλό θα είναι να προσέλθουν και πάλι, προκειμένου να υπάρχει συνέχεια στο αρχείο τους. Αυτό δίνει την δυνατότητα σύγκρισης με τις παλαιότερες εξετάσεις τους, εξασφαλίζοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, την πλέον έγκυρη διάγνωση, την σωστή παρακολούθηση (follow up) της κάθε γυναίκας, καθώς και την απαιτούμενη ασφάλεια που πρέπει να αισθάνεται κάθε εξεταζόμενη με ένα άρτια ενημερωμένο ιατρικό αρχείο της.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ :

Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης εξέτασης στον Δήμο Κρωπίας, το 2017, από τις 225 γυναίκες που εξετάστηκαν με μαστογραφία, σε 32 βρέθηκαν μαστογραφικά ευρήματα και οι γυναίκες αυτές κλήθηκαν για κλινική εξέταση και περαιτέρω διερεύνηση με επιπλέον εξετάσεις. Μία γυναίκα διεγνώσθη με σοβαρό πρόβλημα που έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης, και παραπέμφθηκε για χειρουργική βιοψία. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, γίνεται κατανοητό ότι οι γυναίκες οι οποίες τέθηκαν υπό την διαρκή ιατρική παρακολούθηση του Ιδρύματος, καθώς και εκείνες οι οποίες αντιμετώπισαν άμεσα κι έγκαιρα το πρόβλημά τους, διασφάλισαν την υγεία τους κι έσωσαν τη ζωή τους. Οι εξετάσεις καθώς και ο επανέλεγχος που τυχόν απαιτηθεί προσφέρονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χάρις στην χορηγία τού Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου

Αφίσα FINAL21_10_2020