ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 19:00

Ο Δήμος Κρωπίας, το Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός, η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου (Ε.Ε.Β.Ε.Κ) έχουν προετοιμάσει, είτε από κοινού είτε με ξεχωριστές συνεργασίες, Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις από 13 Δεκεμβρίου 2019 έως 3 Ιανουαρίου 2020.

Επίσης, πολλοί συλλογικοί κοινωνικοί φορείς και δημοτικές δομές προβαίνουν σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ενότητας της ελληνικής και τοπικής κοινωνίας με ανάπτυξη πράξεων έμπρακτης αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοενίσχυσης αντιστοιχιζόμενοι με τις διαχρονικές οικουμενικές αξίες του Χριστιανικού κόσμου που εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση με αφορμή τον εορτασμό της Γέννησης του Χριστού.

Η δημοτική οργανωτική επιτροπή σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Το Κορωπί φορά τα γιορτινά του!» προσκαλεί όλους τους πολίτες την, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία της Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου στην επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τη δημιουργία μιας «ανθρώπινης αλυσίδας» αγάπης και αλληλεγγύης που θα αναπτυχθεί κατά μήκος της λεωφόρου με κατάληξη την πλατεία Αγάλματος και το στήσιμο ενός ξεχωριστού δέντρου από κουτιά γάλακτος. Για την επιτυχία αυτής της δράσης καλεί κάθε πολίτη ή συλλογικό φορέα να φέρουν γάλατα. Το ίδιο βράδυ τα κουτιά αυτά θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Την δράση αυτή υποστηρίζει και η γνωστή τραγουδίστρια Shaya Hansen που θα κηρύξει την έναρξή της.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ : Από τις 17:00 το απόγευμα την ίδια ημέρα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, τα παιδιά θα κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, θα υπάρχει face-painting και στα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία θα κάνουν χριστουγεννιάτικες μπισκοτοκατασκευές.”