Ενίσχυση της λεωφορειακής γραμμής ΟΑΣΑ 330 Κορωπί-Αγία Μαρίνα ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ εφαρμόζοντας τη συμφωνία ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ Αττικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού sars Covid-19 από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Κρωπίας «Μια θετική απόφαση που πρέπει να μονιμοποιηθεί. Απαιτούμε και  άμεση ενίσχυση και της γραμμής «309» που εκτελεί το τοπικό κυκλικό δρομολόγιο εντός πόλεως Κορωπίου. Είναι θέμα τιμής και αξιοπιστίας για τον ΟΑΣΑ…»

 

Επικροτούμε την απόφαση του Υπ. Μεταφορών και Υποδομών και του ΟΑΣΑ που αναδεικνύει την χρόνια επιμονή μας για την σημασία ενίσχυσης της γραμμής 330 που συνδέει την Αγία Μαρίνα-Κίτσι με το Κορωπί και τον σταθμό Μετρό και Προαστιακού Κορωπίου. Η απόφαση αυτή πρέπει και μετά τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά με νέα και περισσότερα λεωφορεία για την οριστική εμπέδωση της αξιοπιστίας των δρομολογίων της γραμμής στους πολίτες.

Απαιτούμε όμως και την άμεση ενίσχυση της τοπικής λεωφορειακής γραμμής 309 Κορωπί-Προαστιακός Κορωπίου. Το μικρό λεωφορείο, ηλικίας 21 ετών, που έχει απομείνει να εκτελεί το δρομολόγιο, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, έχει μεγάλη πληρότητα και δημιουργείται αναπόφευκτος συνωστισμός. Είναι θέμα τιμής και αξιοπιστίας για τον ΟΑΣΑ, για την επιτυχία των  μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού, να διορθώσει αυτή την κατάσταση με άμεση δρομολόγηση δεύτερου λεωφορείου και στο σχεδιασμό του να προβλέψει μόνιμη ενίσχυση με τα λεωφορεία που υπήρχαν έως το 2014.