Εξαιρετική η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση στο Δήμο Κρωπίας για το 2020 με τους «Πέρσες» από το Εθνικό Θέατρο

Υποδειγματική η οργάνωση και  τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας

(αποστάσεις, μάσκες, θερμομέτρηση, περιορισμός χωρητικότητας)

Δήλωση Δημάρχου Κρωπίας

 

 

Επιβλητική η θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του Δήμου Κρωπίας, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020. Ήταν η πρώτη ουσιαστικά πολιτιστική εκδήλωση συνδιοργάνωσης με την Περιφέρεια Αττικής που πραγματοποιήθηκε για το 2020, έτος της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής σε 44 Δήμους της Αττικής, λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων covid 19, ματαιώθηκε  από 14 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου 2020.Την παράσταση της 1ης Σεπτεμβρίου παρακολούθησαν 200 άτομα και τηρήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο τα ισχύοντα μέτρα δημόσιας υγείας από οργανωτές και κοινό (αποστάσεις, μάσκες, θερμομέτρηση, περιορισμός χωρητικότητας)

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσηςμετά την παράσταση είπε τα εξής : «Παρακολουθήσαμε μια καθηλωτική… θεατρική παράσταση που εντυπωσίασε. Ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας.Ένα μεγάλο μπράβο απευθύνω στους συντελεστές της παράστασης, στον σκηνοθέτη  στους εξαιρετικούς ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς. Ήταν όλοι τους εξαιρετικοί! Το δίδαγμα του έργου είναι διαχρονικό : Η αλαζονεία και η βεβήλωση των Ιερών τιμωρείται…!Οι αναγκαίοι περιορισμοί λόγω του ιού δεν επέτρεψαν την παρουσία περισσοτέρων συμπολιτών μας.Η ελπίδα μας είναι η τιθάσευση της πανδημίας με εμβόλιο. Μέχρι τότε, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ιατροί-επιστήμονες της χώρας μας με τις αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας.Oφείλω να ευχαριστήσω  θερμά τον Γιώργο Πατούλη, τον Νίκο Πέππα, την Ελένη Δουνδουλάκη, και  τον Χάρη Ρώμα, για την συνεργασία μας.Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε ως Δήμος, στον Γιώργο Πατούλη για την γενναία πολιτική του βούληση να οργανώσει ένα σπουδαίο, σύνθετο και ιδιαίτερα επίπονο πρόγραμμα ενίσχυσης του καλλιτεχνικού κόσμου και ανάδειξης μέρους του πολιτιστικού μας πλούτου. Προσφέρει, δωρεάν στους πολίτες, εκδηλώσεις υψηλής αξίας, υποστηρίζει τους Δήμους της Αττικής σε μια περίοδο έντονου άγχους και κόπωσης λόγω της πανδημίας. Και φυσικά στον Χάρη Ρώμα που έχει συνδέσει πλέον το γνωστό  Χωριό του Καφέ της Χαράς, με το Κορωπί (σ.σ. σε όμορφο παραδοσιακό χώρο της πόλης γίνονται γυρίσματα του σήριαλ Καφέ της Χαράς) και έχει διαισθανθεί τι σημαίνει για την τοπική μας κοινωνία,  η εθνική πολιτιστική παράδοση, η κοινωνικότητα, το φιλότιμο, η υπερηφάνεια, ο πατριωτισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία. Τον αισθανόμαστε ως επίτιμο Δημότη μας…Τέλος, ένα ευχαριστώ στα στελέχη, τους υπαλλήλους, τους εθελοντές, Δήμου Κρωπίας- ΝΠΔΔ Σφηττός. Πέτυχαν στην αποστολή τους».

Πληροφορίες για την παράσταση στο : https://www.n-t.gr/el/events/The_Persians

Η Πόλυ Ντούνη(σύζυγος του Δημάρχου Κρωπίας, αριστερά προς τα δεξιά),η Λυδία Κονιόρδου(«Βασίλισσα» στο έργο στο κέντρο) και ο Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, 1.09.2020

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, ο Χάρης Ρώμας και ο Νικόλαος Γιαννάκος,

φωτογραφία Αρχείου, Ιούνιος 2019

Σημείωση για συντάκτες: Επτά σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας στο Δήμο Κρωπίας περιείχε το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής,Γεώργιος Πατούλης, την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στη αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών. Λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων covid 19 ματαιώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις σε 44 Δήμους από 14 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου 2020. Στο Δήμο Κρωπίας ματαιώθηκαν 3 εκδηλώσεις από τις συνολικά 7 που περιελάβανε το πρόγραμμα ενώ η εκδήλωση που αφορούσε την θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αν δεν υπάρξει ειδοποίηση ματαίωσης λόγω επιπλέον περιοριστικών μέτρων, είναι :

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020  21:00 : Χορευτική παραδοσιακή εκδήλωση,ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (Διοργάνωση Δήμου Κρωπίας)

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020  21:00 : Συναυλία Onirama, ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (Διοργάνωση Δήμου Κρωπίας)

11 Σεπτεμβρίου 2020, 21:00 : «ART», θεατρική παράσταση με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άκη Κούρκουλο κ.α.ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Αττικής)

 

12 Σεπτεμβρίου 2020 21:00 : Μουσική  παράσταση «Μουσικό  Ταξίδι  στον  έναστρο  Ουρανό»,  με  τη  σολίστ  Μιμή Ρουφογάλη, ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ(συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Αττικής)

 

16 Σεπτεμβρίου 2020  : «Οι  Ψευτοσπουδαίες», θεατρική παράσταση με τους Γ. Ατζολετάκη, Κ. Τζέμο κ.α. ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Αττικής)

 

Οι ονομαστικές προσκλήσεις συμμετοχής (προϋπόθεση: αποδεικτικά ταυτότητας και κατοικίας λογ. νερού ή ηλεκτρικής ενέργειας) στις εκδηλώσεις απευθύνονται σε κατοίκους του Δήμου Κρωπίας θα διανέμονται από τις 19:30 στη κύρια είσοδο στο ανοιχτό θέατρο της πλ. Δεξαμενής έως την ώρα έναρξης.Η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική και ισχύουν αυστηροί περιορισμοί χωρητικότητας, θερμομέτρηση και κοινωνικές αποστάσεις.