Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση και συγγραφή επιστολής προς το Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ κ.Εμμανουήλ Βενετσάνου και τα μέλη του  μαθητικού συμβουλίου :

«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παραλάβαμε τα προϊόντα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, περιοχών της Περιφέρειας Λαρίσης,  τα οποία συγκέντρωσαν οι μαθητές σας, του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου, μέσω του μαθητικού συμβουλίου με την υποστήριξη και του συλλόγου διδασκόντων τους. Αξίζουν έπαινο όλοι όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την πρωτοβουλία ενώ είναι σημαντικό ότι έλαβε θεσμικό χαρακτήρα με την συμβολή του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω μέτρων κατά της πανδημίας. Σας μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του Δήμου Κρωπίας και του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η ανθρωπιστική βοήθεια του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου είχε ως συντονιστές τους μαθητές : Αλεξάνδρα Παντουβάκη, Χρήστο Δήμα, Κωνσταντίνο Χαλάτση και Παναγιώτη Μάρκου τους οποίους και ευχαριστούν θερμά τόσο ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ κ. Ε.Βενετσάνος όσο και ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης.

Τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας  που συγκεντρώθηκαν ήταν :

Ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο, άλευρα, όσπρια, γάλα μακράς διαρκείας, συσκευασμένα αρτοσκευάσματα, κονσέρβες σάλτσας, κρέμες, συσκευασίες ζάχαρης και καφέ, πολλά είδη, προσωπικής υγιεινής,  φροντίδας και προστασίας κατά της πανδημίας, για όλες τις ηλικιακές ομάδες και με πρόβλεψη για ανθρώπους με κινητικές ή άλλες δυσκολίες.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου μεταφέρθηκε με τη συνδρομή μελών της Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας (ΕΟΔΚ) και  επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρο Γ.Γρίβα  σήμερα, Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, στην «Ιερά Μητρόπολη  Ελασσώνος» που αποτελεί κέντρο διανομής για την αρωγή των συμπατριωτών μας.