Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2018» (26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 – 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018)
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η δεύτερη περίοδος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κρωπίας –Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2018» ξεκινάει, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 με την καθιερωμένη λαϊκή μουσική βραδιά στο πλαίσιο της Ιεράς Πανήγυρης προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στον Καρελά Κορωπίου και ολοκληρώνεται, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πλ.Δεξαμενής με την μουσικοχορευτική παράσταση «Ένα κρασάκι στην υγειά σας» από το Τμήμα Ελληνικών Χορών του ΝΠΔΔ «Σφηττός». Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό , στην αναγνώριση της προσφοράς εθελοντών-πολιτών του Δήμου μας που προσφέρουν αγόγγυστα πολλά χρόνια σε διάφορες δημοτικές εκδηλώσεις και δράσεις ή μέσω οργανωμένης συμμετοχής στην Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας αλλά και αυτοοργανωμένης δράσης για το συλλογικό συμφέρον.
Το πρόγραμμα της δεύτερης περιόδου περιλαμβάνει, εκτός των παραπάνω εκδηλώσεων, την λαϊκή συναυλία του Χρήστου Μενιδιάτη στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, το αφιέρωμα στην λαϊκή σατυρική φιγούρα του αγαπημένου «αντι-ήρωα», παιδιών και μεγάλων, τον Καραγκιόζη με τον θίασο του Ηλία Καρελλά την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό θέατρο της πλ.Δεξαμενής στις 20:30. Ακολουθεί για άλλη μια χρονιά, η βραδιά αφιερωμένη στους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ενώ μετά, την ίδια ημέρα στις 21:30 μεταφερόμαστε στο νότιο τμήμα του Δήμου Κρωπίας, στον Άγιο Δημήτριο Αλυκού. Στο γραφικό και ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου (11ος αιώνας), στο πλάτωμα του δασικού θύλακα της περιοχής θα γίνει ο εορτασμός της παραμονής του Γενέθλιου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ως γνωστόν στον χώρο υπάρχει και το εκκλησάκι των πρώτων χρόνων μετά την επανάσταση εθνικής ανεξαρτησίας του 1821 αφιερωμένο στο Γενέσιον της Παναγίας. Το συγκρότημα «Χοροσταλίτες» θα αναλάβει να πανηγυρίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την Γέννηση της Θεοτόκου.
Τα «Σφήττεια 2018» περιλαμβάνουν εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική παραγωγή και τους τοπικούς καλλιτέχνες (μια σταθερή πολιτική του Δήμου Κρωπίας και του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός από το 2011) αλλά και προσεγμένες πολιτιστικές δημιουργίες θεατρικών
και μουσικών σχημάτων πάντα σύμφωνα με τα περιορισμένα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός. Ο Δήμος Κρωπίας και το ΝΠΔΔ Σφηττός με την συνετή πολιτική διαχείριση των οικονομικών τους, διασφαλίζουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στις δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτι που δεν είναι, εδώ και χρόνια, δεδομένο για όλους τους Ο.Τ.Α. Παράλληλα συνεχίζουν να διατηρούν στις μεγάλες συναυλίες των Σφηττείων ενεργό το κίνημα κοινωνικής αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας των συμπολιτών μας μέσω της πρόσκλησης για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις δημοτικές κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείου Δήμου Κρωπίας & Κοινωνικό Φαρμακείο) ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΦΗΤΤΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ www.koropi.gr & στο www.koropi.gr, και στο fb: N.Π.Δ.Δ. «Σφηττός» Δήμου Κορωπίου