Με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ, με πρωτοβουλία του καθηγ. Θωμά Κιούση, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και με εργασίες τοποθέτησης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας και ΝΑΟ Κέκρωψ

Άρχισαν να τοποθετούνται θαλάσσιοι πλωτήρες για την  ασφάλεια των κολυμβητών σε παραλίες του Δήμου Κρωπίας. Η σημαντική αυτή ενέργεια του Δήμου Κρωπίας αποτελεί ευγενική  χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου,  Ίδρυμα Αθανασίου  και Μαρίνας Μαρτίνου) με πρωτοβουλία του καθηγητή, Θωμά (Μάκη) Κιούση, προέδρου Δ.Ε Παιδείας και Β΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μέλος του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Κορωπίου.

Οι πρώτοι 5 πλωτήρες -από τους 12 συνολικά που θα τοποθετηθούν-είναι ήδη σε χρήση των κολυμβητών στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Για την τοποθέτηση και λειτουργία τους μερίμνησε, η Πολιτική Προστασία Δήμου Κρωπίας με τον επικεφαλής της, αντιδήμαρχο Θεόδωρο Γ.Γρίβα και ο ΝΑΟ Κέκρωψ με τον πρόεδρο του-γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Ελλάδος, κ.Γεώργιο Καμνή.

Ο  Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης ευχαριστεί θερμά την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ για άλλη μια θετική ανταπόκριση σε πρόταση κοινωφελούς σκοπού του Δήμου και του προέδρου της Δ.Ε Παιδείας, καθηγ. Θωμά Κιούση. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον κ.Γεώργιο Καμνή και τον ΝΑΟ Κέκρωψ για τη βοήθεια στην τοποθέτηση και όλους όσοι ασχολήθηκαν και μερίμνησαν, τον αντιδήμαρχο Θεόδωρο Γρίβα,  στελέχη και εθελοντές του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας.

Οι θαλάσσιοι πλωτήρες ή αλλιώς «Πλωτήρες Ανάπαυσης Λουομένων» (αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία κατοχυρωμένης Ευρεσιτεχνίας της Water Salvation  από την ΟΒΙ) είναι ένας προστατευτικός εξοπλισμός ειδικά σχεδιασμένος για τον κυματισμό της θάλασσας, με αντιολισθητικές λαβές που διευκολύνουν τον λουόμενο να κρατηθεί με το ένα ή τα δύο του χέρια και να αναπαυθεί. Προσφέρει άνωση ικανή να βοηθήσει τον λουόμενο στην έκτακτη ανάγκη. Χρησιμεύουν ως σημεία αναφοράς, επιτήρησης και προστασίας των κολυμβητών ώστε σε περίπτωση αδιαθεσίας, κούρασης ή άλλου έκτακτου περιστατικού υγείας να βρίσκουν προσωρινό πλωτό σημείο διάσωσης.

Προσοχή δεν είναι θαλάσσιο παιχνίδι αλλά μέσο πρόληψης για τους λουόμενους