ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2023:  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου & Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Από την Παρασκευή 23/6/2023 έως και τις 9/9/2023 θα υλοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου δέκα (10) δράσεις με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ». Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ.ά.

Η ΚΕ2023 και φέτος περιλαμβάνει την ενότητα «Το Ραδιόφωνο της ΚΕ» με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, οι ηχογραφημένες αναγνώσεις θα oδηγήσουν τους αναγνώστες στην πιο κοντινή βιβλιοθήκη και όλοι θα μπορούν να τις ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QRcode.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, χαιρετίζει τη νέα Καλοκαιρινή εκστρατεία και επισημαίνει τις δυνατότητες πρωτότυπης μάθησης που προσφέρονται στα παιδιά του Δήμου μας μέσα από αυτή την πολύχρονη συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, προσκαλεί τις οικογένειες του Δήμου μας να εμπιστευτούν και φέτος τα παιδιά τους στην «οικογένεια» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που με αγάπη και υπευθυνότητα «χαράζει ασφαλή μονοπάτια» μάθησης, γνώσης, δημιουργικής εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη.Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr και #forEBEr.

Δείτε το πρόγραμμα και κρατείστε θέσεις!

Πληροφορίες- Εγγραφές:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, τηλ. 2106626295, e-mail: info@koropilib.gr, f/b Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

 

Σας περιμένουμε με χαρά!!!