ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2020

«ΜΙΑ ΣΠΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…»

Αγαπητά παιδιά και γονείς,

Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των οδηγιών που εκδόθηκαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με εκδηλώσεις και προγράμματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος δεν θα πραγματοποιηθεί αυτήν τη χρονιά. Παραμένοντας όμως πιστή στον στόχο της μέσω του τροποποιημένου εκπαιδευτικού της προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα…”, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει καλοκαιρινό πρόγραμμα για  όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλιοθηκών που θέλουν να διαβάσουν νέα βιβλία και να πραγματοποιήσουν δημιουργικές δράσεις περνώντας ευχάριστα τον χρόνο τους…στη φύση

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, και έχοντας προσαρμόσει τη λειτουργία της σύμφωνα με τις οδηγίες, δεν θα πραγματοποιήσει δράσεις με φυσική παρουσία των παιδιών, αλλά θα υλοποιήσει διαδικτυακά το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

‘Ετσι, το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό…

“ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση” αυτή τη φορά, ξεκινώντας τις καλοκαιρινές μας ιστορίες στο σπίτι, στην παραλία, στον κήπο. Στόχος μας είναι αυτό το καλοκαίρι να “γεμίσει” από ιδιαίτερες ιστορίες, δημιουργικές δραστηριότητες, γνώση, διασκέδαση και πολλά ενδιαφέροντα βιβλία!

Ξεκινάμε… Μια σπορά κι έναν καιρό…με το 1ο εργαστήριο :

 

Σίγουρα θα σε έχουν κάποτε αποκαλέσει “σπόρο” ή θα έχεις ακούσει κάποιον να λέει κοροϊδευτικά “μίλησε και ο σπόρος…”. Αν αναλογιστείς όμως τη σημασία ενός σπόρου σίγουρα θα θεωρήσεις ακόμα και τιμή την προσφώνηση αυτή. Ο σπόρος είναι η αρχή της ζωής, η βασική προϋπόθεση για τα έμβια όντα, το ξεκίνημα μιας διαδρομής που θα καταλήξει σε έναν ώριμο οργανισμό. Όμως πόσο νοιάζονται άραγε οι άνθρωποι για την προστασία των σπόρων; Οι σημερινοί σπόροι διαφέρουν από τους παλαιότερους; Γιατί ένας καλός σπόρος εξελίσσεται σε ένα νόστιμο φρούτο ή λαχανικό;

 

Στο 1ομας εργαστήριο θα συλλέξουμε σπόρους της επιλογής μας, θα τους παρατηρήσουμε, θα διερευνήσουμε την προέλευσή τους και θα τους αποθηκεύσουμε σε μια κιβωτό που θα κατασκευάσουμε μόνοι μας.

 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας e-mail : info@koropilib.grγια να σας δοθούν τα  δύο αρχεία με τις οδηγίες του εργαστηρίου. Στον νέο κύκλο που ξεκινά, οι οδηγίες των εργαστηρίων χωρίζονται σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό (δραστηριότητα). Μπορείτε να επιλέξετε αν θα αξιοποιήσετε και τα δύο μέρη ή προτεινόμενο υλικό από αυτά (π.χ. βιβλιογραφία, αφόρμηση).Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή καθώς και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα.

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία την κιβωτό σας και να τη στείλετε στην Βιβλιοθήκη μας (μέσω email : info@koropilib.grή στο messengerτης Βιβλιοθήκης)! Εμείς θα την αναδημοσιεύσουμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ημερομηνία Τίτλος εργαστηρίου
Ιούλιος Η κιβωτός των σπόρων
Ιούλιος Οι σπόροι που πετούν
Ιούλιος Οι σπόροι που κρύβονται
Ιούλιος Παραμυθο- σπορίες
Αύγουστος Το ημερολόγιο της σποράς
Αύγουστος Οι σπείρες στη θάλασσα
Σεπτέμβριος Οι σπείρες στη γη

 

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαιράκι και θα χαρούμε για την συμμετοχή σας.

Αντώνης Κορωνιάς

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός»

 

Πληροφορίες : Αγγελική Γκίκα τηλ. 6936298467

 

https://network.nlg.gr/allazo-selida-apo-ti-vivliothiki-sti/