ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Ο Δήμος Κρωπίας δεν θα ανακοινώσει και πάλι στους πολίτες του τα αυτονόητα μέτρα ανακούφισης της τοπικής οικονομίας από τις επιπτώσεις του δεύτερου lockdown. Δεν θα πλειοδοτήσει σε μια μορφή παραπλάνησης των δημοτών του προβάλλοντας τα αυτονόητα μέτρα που ισχύουν από το 1ο lockdown –και όσα επιπλέον νομοθετήθηκαν/ νομοθετούνται-ως δική του «πρωτοβουλία και εισήγηση» προκειμένου να παρουσιαστεί ως «φιλολαϊκός και κοινωνικά ευαίσθητος».
Όλα όσα προβλέπει η κυβερνητική έκτακτη νομοθεσία ισχύει και στο Δήμο Κρωπίας. Επίσης, όσα πρόσθετα μέτρα έχουμε προτείνει ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τηλεδιάσκεψη προς την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπ.Εσωτερικών έχουν κατά το πλείστον εισακουστεί και εισάγονται στην έκτακτη νομοθεσία. Όλες οι ρυθμίσεις και τα νέα μέτρα θα τύχουν επικαιροποίησης στη βάση της προηγούμενης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ Κρωπίας (αρ. Απ.51/28.04.2020) και θα εισαχθούν για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή.
Όταν τελειώσει το 2ο lockdown θα εφαρμοστούν τα μέτρα απαλλαγής κ.ο.κ με αιτήσεις των επιχειρήσεων και άλλων πολιτών που έχουν το δικαίωμα απαλλαγών και άλλων διευκολύνσεων.
Επίσης, το διευρυμένο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που έχει ενεργοποιηθεί από την σύμπραξη Κοινωφελούς Επιχείρησης και Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της επικοινωνίας μας με τις έκτακτες κοινωνικές ανάγκες ευπαθών ομάδων αλλά και πολιτών που δεν μπορούν να έχουν στήριξη από το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον. Ότι άλλο προτείνεται στο πλαίσιο αυτό για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος και την περαιτέρω διεύρυνση της δράσης του είναι αποδεκτό. Τέλος, τα αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου είναι στις επάλξεις του αγώνα κατά της πανδημίας με ανοιχτά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα και κανένας πολίτης του Δήμου Κρωπίας δεν πρέπει να αισθάνεται ψυχολογικά μόνος απέναντι στην πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση.
Όσοι μικροπολιτικά και κουτοπόνηρα κόπτονται για την κοινωνικο-οικονομική ακόμα και την ψυχολογική κατάσταση των συμπολιτών μας και παραπλανούν δημότες, επαγγελματίες επιχειρήσεων για το θέμα αυτό τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Αυτές τις δύσκολες στιγμές έξαρσης της πανδημίας όλοι- και ιδιαίτερα όσοι εκπροσωπούν πολίτες- πρέπει να φέρονται με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο.
——————————–
Eπισυνάπτονται βασικά μέτρα/ρυθμίσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία
1. Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)
2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
3. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (σχεδόν δεν υπάρχουν στο Δήμο Κρωπίας- αφορούν κατά βάση ξενοδοχειακές μονάδες)
4. Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων
5. Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης
6. Αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, και βεβαιωμένων οφειλών
-Παράταση των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης
7. Απαλλαγές τροφείων από τους παιδικούς σταθμούς
8. Το προσωπικό των δημοτικών υπηρεσιών που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για την υποστήριξη των πολιτών.

—————————