MHNYMA  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Για την αυτονόητη πειθάρχηση σε μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού & άμεση έκκληση στους νεότερους ηλικιακά και σε όσους δεν φοβούνται κανέναν ιό και καμία απειλή

«Από την έναρξη της παγκόσμιας πανδημίας πειθαρχήσαμε, στην μεγάλη μας πλειοψηφία, στις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και πετύχαμε την μη εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Η Ελληνική Δημοκρατία και οι πολίτες  μας απέδειξαν- για άλλη μια φορά στην ιστορία μας- ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Μια επιτυχία φυσικά με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Αντέξαμε και αποφασίσαμε, να λειτουργήσουμε ξανά ως κοινωνία και οικονομία με μέτρα προστασίας. Το τελευταίο όμως διάστημα επήλθε στην χώρα μας μια χαλάρωση,  μια φυσιολογική κόπωση αλλά και επιθυμία για μια κανονικότητα στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

Εμείς, στις δημοτικές υπηρεσίες δεν χαλαρώσαμε φυσικά. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε με αφοσίωση να υπηρετούμε τους δημότες με όλα τα μέτρα προστασίας που αγόγγυστα τηρούμε, όλοι μαζί! Το γνωρίζετε όσοι/ες προσήλθατε το προηγούμενο διάστημα στις υπηρεσίες μας.

Πολλοί όμως παράγοντες οδήγησαν σε αύξηση κρουσμάτων ενώ και η διασπορά είναι εξίσου ανησυχητική. Γι’ αυτό καλούμαστε να εφαρμόσουμε περαιτέρω αυστηρά μέτρα προστασίας της ζωής μας που δεν είναι σε καμία περίπτωση υπερβολικά. Δεν παραπέμπουν σε lockdown. Ο ιός δείχνει να είναι ανθεκτικός και να εξαπλώνεται περισσότερο. Όλοι κινδυνεύουμε ανεξαρτήτως ηλικίας. Η τήρηση των μέτρων που αποφασίζει η Πολιτεία με τους επιστήμονές της πρέπει να γίνει καθημερινή μας συνήθεια μέχρι την τιθάσευση του ιού με εμβόλιο.

Απευθύνω μια πιο άμεση έκκληση στους νεότερους ηλικιακά στο Δήμο μας και κυρίως σε όσους αισθάνονται υγιείς, δεν φοβούνται κανέναν ιό και καμία απειλή.

Πράγματι αυτό θέλουμε ως νέοι Έλληνες να είστε. Όχι φοβικοί. Ούτε θέλουμε να βλέπετε μέτρα δημόσιας υγείας να εφαρμόζονται προσχηματικά. Θέλουμε να είστε πραγματικά εθνικά υπερήφανοι, κοινωνικοί, εξωστρεφείς, με απαιτήσεις για τα αυτονόητα Συνταγματικά Δικαιώματά σας, με υποχρεώσεις όμως απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, με γνώση της ιστορίας μας, άξιοι συνεχιστές των καλύτερων παραδόσεων των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας.

 Η ώρα να το αποδείξετε ήρθε και πάλι!  Εσείς, τώρα, με την πειθάρχησή σας σε αυτονόητα μέτρα όπως,  τήρηση των αποστάσεων, πιστή τήρηση κανόνων υγιεινής, αυτοπεριορισμός επαφών αν έχετε έρθει από διακοπές, χρήση μάσκας, αποφυγή περιττών συναθροίσεων και καταστάσεων συνωστισμού με τήρηση των ωραρίων και των κανόνων για το μέγιστο αριθμό ατόμων ανά χώρο μπορείτε να βοηθήσετε αποφασιστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Τα αγαπημένα σας πρόσωπα, οι στενοί συγγενείς και φίλοι σας κινδυνεύουν όπως κινδυνεύετε εξίσου και εσείς. Μην τον ξεχνάτε. Μην το υποτιμάτε.

Σε καμία περίπτωση δεν υποκύπτουμε σε τεχνητές πολιτικές ή άλλες διαιρέσεις με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας-αυτοπροστασίας από τον ιό : Το αν φοράμε μάσκα δεν σημαίνει συμβιβασμός με το «κατεστημένο». Ούτε επιτρέπεται να γίνεται αντικείμενο υποτιμητικών σχολίων από φίλους μας. Ούτε αν υπακούμε στα μέτρα σημαίνει ότι είμαστε  «ξενέρωτοι» κ.ο.κ.

Δεν είναι σωστό επίσης  να «στοχοποιούνται» στον κοινωνικό μας περίγυρο ως υπαίτιοι της εξάπλωσης της πανδημίας, διάφορες ηλικιακές ομάδες, θρησκευτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις, γεωγραφικές περιοχές ή όσοι μπόρεσαν να πάνε διακοπές. Μόνο οι  συμπεριφορές μας είναι το πρόβλημα. Αν τηρήσαμε ή  τηρούμε τα μέτρα δημόσιας υγείας που κάθε φορά ισχύουν. Αυτό είναι το κριτήριο ελέγχου και αυτοελέγχου μας.

Μην συγχέουμε επίσης τις ιατρικές ανακοινώσεις των επιστημόνων που επισημαίνουν κάθε φορά και νέα χαρακτηριστικά της πανδημίας ως αντίφαση με όσα έχουν ειπωθεί στην έναρξη της πανδημίας με αποτέλεσμα τη διάχυση αμφιβολίας, δυσπιστίας ή και πανικού στο ευρύ κοινό.

Σε κάθε περίπτωση :

  • Δεν παρασυρόμαστε από σενάρια «εξουσιαστικής χειραγώγησης» του τύπου: «θέλουν να μας φιμώσουν», να μας κάνουν «υποχείρια», να μας επιβάλλουν «μέτρα περιορισμού της ελευθερίας μας»
  • Ούτε «ακολουθούμε» «φοβικούς συνωμοσιολόγους» που όλα για αυτούς, ακόμα και ο ιός, είναι προϊόν μιας παγκόσμιας συνωμοσίας ή στην καλύτερη περίπτωση ένα «κακόγουστο αστείο», ο «ιός δεν υπάρχει» με κατακλείδα… «ψάξτε το». Αν μου επιτρέπετε : «Μην «μασάτε»!

Ο Δήμος Κρωπίας πράττει για μια ακόμα φορά το καθήκον του απέναντι στην τοπική κοινωνία του, απέναντι σε όλους τους πολίτες του, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δεν αστυνομεύουμε, δεν νουθετούμε κανέναν, ειδικά τους νεότερους. Επισημαίνουμε ορισμένα θέματα από τη θέση ευθύνης που έχουμε για να ενωθούμε ως κοινωνία και ως πολίτες.

Ζητάω ευθύνη και μόνο ευθύνη από όλους μας!

Σας ευχαριστώ»

 

————————————