Μηνύματα Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση,  της προέδρου του Δ.Σ Κρωπίας, Δήμητρας Μιχαιρίνα και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, Σπύρου Κόλλια για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά γυναικών (25 Νοεμβρίου 2021)

 

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά γυναικών επισημαίνει:  «Η ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινωνία δεν μπορεί να αποδέχεται  βία κατά των γυναικών. Είναι μια θλιβερή κηλίδα στην ιστορία της Ανθρωπότητας και της ιστορίας των δύο φύλων. Δεν μπορεί καθολικά, για άνδρες και γυναίκες, να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή βίας. Η επίδειξη ισχύος και εξουσίας με βία εναντίον γυναικών δεν μπορεί να γίνεται σιωπηρά  αποδεκτή ή να καταλήγει σε τραγωδίες. Ο Δήμος Κρωπίας με την Κοινωνική του Υπηρεσία είναι στο πλευρό των γυναικών. Μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και να υποστηρίζονται και νομικά από τις υπηρεσίες μας».

Η πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, Δήμητρα Μιχαιρίνα για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά γυναικών έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Παγκόσμια ημέρα για αυτό που συμβαίνει γύρω μας; για τη Βία; Δεν πρέπει να περάσει ούτε μια ημέρα, που να αφήσουμε αυτή τη Βία να υπάρχει. Ψηλά το κεφάλι, υψηλά το ηθικό μας και ακόμα περισσότερο, η ΖΩΗ μας. Έχουμε χρέος, να αφήσουμε το στίγμα μας ως οντότητες αυτόνομες και δυναμικές»

 

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, Σπύρος Κόλλιας αντί δήλωσης  προτείνει την προβολή του video της  Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων το οποίο και του απεστάλη : https://www.youtube.com/watch?v=hJsaLqAaNeo

To video εντάσσεται στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη βία κατά των γυναικών ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2021 το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.