Ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για τα μεγάλα έργα κτιριακής υποδομής εκπαίδευσης Δήμου Κρωπίας

 

Η αρχή με την οριστική ένταξη της χρηματοδότησης στα προγράμματα του Υπ.Εσωτερικών για την επέκταση του 3ου Δημοτικού Σχολείου με δύο νέα κτίρια. Η δημοπράτηση προ πυλών!

Μπορεί η κορυφαία στιγμή της δημόσιας εκπαίδευσης την τελευταία δεκαετία στο Δήμο Κρωπίας να ήταν η ολοκλήρωση του μεγάλου πρωτοποριακού σχολικού συγκροτήματος Κιτσίου με ΣΔΙΤ σε χρόνο ρεκόρ αλλά έπονται και νέες κορυφαίες στιγμές πρακτικής σημασίας για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η 8η Οκτωβρίου 2020 διεκδικεί επάξια μια θέση στο ιστορικό χρονολόγιο έργων εκπαίδευσης στο Δήμο Κρωπίας. Θα καταγραφεί ως η αρχή της εκκίνησης του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση των μεγάλων και αναγκαίων έργων κτιριακής υποδομής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, περιήλθε στο Δήμο Κρωπίας το έγγραφο της οριστικής ένταξης χρηματοδότησης στα προγράμματα του Υπ. Εσωτερικών με ποσό 3.476.540,00 εκ. ευρώ του έργου επέκταση- με δύο νέα κτίρια- του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τις επεκτάσεις του σχολείου. Το έργο προωθείται άμεσα για δημοπράτηση αφού οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες και σαφείς.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει αγοραστεί από το Δήμο Κρωπίας το 2019, το περίφημο οικόπεδο ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου «341» στην οδό Αντ. Κιούση και Ύδρας για την ανέγερση του 5ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου. Ενώ σε διαδικασία αγοράς βρίσκονται χώροι για το 3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου (ιδρύθηκε το 2006) που λειτουργεί από το 2008 σε ένα καλαίσθητο μεν κτίριο, με πολλές προσπάθειες επεκτάσεων προαυλίων χώρων (ακόμα και αποκλεισμός οδού έχει ψηφιστεί προσφάτως από το Δ.Σ Κρωπίας για να μεγαλώσει ο χώρος προαυλισμού των μαθητών και λόγω της πανδημίας) και πρόσθετων αιθουσών, αλλά καταφανώς μη επαρκές, όπως έχει δηλώσει και η δημοτική αρχή από το παρελθόν.

——————————————