ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

«Η 8η του Μάρτη αποτελεί μια παγκόσμια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και αφύπνισης, αφιερωμένη στην ισότητατη Δημοκρατία, την ανάπτυξη και την πρόοδο.Είναι μια μέρα απότισης φόρου τιμής, αλλά και υπενθύμισης του χρέους όλων μας, απέναντι σε όλες τις γυναίκες! Γυναίκες του μόχθου, γυναίκες απλές και καθημερινές, γυναίκες που έχουν υποστεί βία και κακοποίηση, γυναίκες που βιώνουν διακρίσεις και ανισότητες, γυναίκες με κοινωνικό έργο, γυναίκες της επιστήμης, της έρευνας, των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο Δήμος Κρωπίας τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας με πολιτικές αλληλοσεβασμού των δύο φύλων και προστασία των Δικαιωμάτων, όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, 365 ημέρες τον χρόνο.

Αγωνιζόμαστε για την πραγματική ισότητα των  φύλων και ενάντια σε κάθε καταπίεση και καταναγκασμό που δυσκολεύει την πρόοδο των κοινωνιών μας. Ειδικά, οι  Κοινωνικές Υπηρεσίες μας με την δύναμη των Γυναικών που τις υπηρετούν αλλά και όλο το δυναμικό μας στις δημοτικές υπηρεσίες αγωνίζονται. Όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή για μια  κοινωνία, ισότητας και αλληλοσεβασμού.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα προόδου στα ζητήματα ισότητας και ισοτιμίας των δύο φύλων.Η θέση της γυναίκας σήμερα, αναβαθμίστηκε σημαντικά και συμμετέχει ενεργά πλέον στα κέντρα λήψης αποφάσεων και άσκησης εξουσίας. Ωστόσο, μπορούν ακόμη να γίνουν πολλά περισσότερα. Η γυναίκα θα πρέπει και αξίζει να έχει, τη συνεχή στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας.

Εύχομαι χρόνια πολλά, σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!»

Δημήτριος Κιούσης

Δήμαρχος Κρωπίας