ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                   22.11.2021

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΠΕΤΟΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμος Κρωπίας, είναι κάθετα αντίθετος στην επαναλειτουργία της μονάδας ετοίμου σκυροδέματος «ΜΠΕΤΟΜΑΡ Α.Ε». Την προηγούμενη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2021 πληροφορηθήκαμε την πιθανότητα επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία ήταν ανενεργή εδώ και μια δεκαετία. Είναι σαφές ότι η μονάδα δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει διότι δεν υπήρξε συνέχεια της λειτουργίας της σε εκτός σχεδίου περιοχή και μάλιστα, Ζώνης Πρασίνου Α, και χρήσεων γης του Προεδρικού Διατάγματος 6.03.2003 (ΖΟΕ Μεσογείων) σύμφωνα,  με ληγμένες προηγούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

 Η δε οδός που εξυπηρετεί την μονάδα διέρχεται, από πολεοδομημένες ή υπό πολεοδόμηση περιοχές με κύρια χρήση την κατοικία και από δύο διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα  (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Αγ. Μαρίνας και 2 Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο Κιτσίου) με 1500 μαθητές με προφανή κίνδυνο κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος Κρωπίας καταθέτει άμεσα προσφυγή κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό, κάποιοι αντιπολιτευόμενοι ξεπερνούν όρια της θεσμικής τους θέσης και διατυπώνουν ερωτήματα, εκ του πονηρού, με άθλια ψεύδη και κατηγορίες περί «σιωπηρής συμφωνίας» Δήμου και Επιχείρησης! Μπορεί άραγε να μας εξηγήσει, γνωστός-άγνωστος αντιπολιτευόμενος κύριος, που ήταν επί πενταετία στο γραφείο βουλευτή και δικηγόρου του όμορου λατομείου στην εν λόγω  περιοχή αν για να τον στηρίξουν οι ιδιοκτήτες του, στις δημοτικές εκλογές του 2019, λέμε μήπως…είχε υποσχεθεί την επαναλειτουργία του; Διότι με μαρτυρίες συμπολιτών μας γλεντούσε με αυτούς προεκλογικά σε κοσμική ταβέρνα. Ας το καταλάβει λοιπόν όποιος κατασκευάζει τέτοιας μορφής αθλιότητες ότι μπορεί κάλλιστα να πέσει στο λάκκο της αθλιότητας του και μάλιστα με τον κίνδυνο να αποδειχθεί το «μήπως» αληθινό…ή αληθοφανές. Ας σταματήσει κάποιος τον κατήφορό του, δεν μασάει κουτόχορτο ο κόσμος του Δήμου μας!

Η προσφυγή του Δήμου Κρωπίας είναι προς έγκριση  με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στη τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αύριο 23.11.2021, ως έκτακτο θέμα.