“Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ” – Παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Το Σάββατο 2/9/2023 στις 8:00 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου, περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού βιβλίου, της συγγραφέως Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ, που θα μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι μαζί με τον Αλέξανδρο Καζάζη και την κιθάρα του!

Ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους με μεγάλη ιστορία απλωμένη στις σελίδες του αφού μπορεί αμέσως κανείς να καταλάβει ότι είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με στόχο να προσεγγίσουν στοιχεία από τη ζωή και το έργο αυτού του Γίγαντα της Τέχνης και να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι αυτή της πολυτάλαντης προσωπικότητας.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ο μικρός Μίκης το σκάει από το σπίτι του νυχτιάτικα αναζητώντας το δέντρο που φύτεψε με τα ίδια του τα χέρια ο παππούς του ο Γίγαντας.

Το δέντρο που κάτω από τον ίσκιο του ο παππούς του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, το δέντρο που ένωσε τους δικούς του και τους αγαπημένους του, το δέντρο που έδωσε καρπούς που δεν θα μαραθούν ποτέ, καρπούς όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η αγάπη, η φιλία, η ειρήνη…

Ένας συνδυασμός του πραγματικού και του φανταστικού μέσα σε ένα βιβλίο που για μία ακόμη φορά μάς ενώνει γύρω από έναν Γίγαντα της Τέχνης, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.

Γιατί, όπως έλεγε και ο ίδιος, τελικά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σου απλώνουν το χέρι και θα τους απλώνεις κι εσύ το δικό σου για να ονειρεύεσαι μαζί τους μια πατρίδα ελεύθερη, έναν λαό ευτυχισμένο και μια κοινωνία δίκαιη.

Εικονογράφος: Πέτρος Μπουλούμπασης