Σε νέα φάση ανάπτυξης το πρόγραμμα «ΤΗΕ GREEN CITY» πουαποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), από την εταιρεία Citipost: Κάθε Παρασκευή (από 17.06.2022) σε 3 σημεία στην Αγία Μαρίνα και Κίτσι (Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ.Μαρίνας, παραλία Λουμπάρδας και υπαίθριος χώρος στάθμευσης Δημοτικού Σχολείου Κιτσίου)Το πρόγραμμα μέσω mobileapp, θα επιβραβεύει τους πολίτες για τα υλικά που ανακυκλώνουν.

 

Η νέα καινοτόμος προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων πουαποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), από την εταιρεία Citipost θα είναι προσβάσιμη πλέον στους πολίτες του Δήμου Κρωπίας κάθε Παρασκευή ( με ημερομηνία εκκίνησης 17 Ιουνίου 2022) σε 3 σημεία στην Αγία Μαρίνα και Κίτσι (Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίας Μαρίνας, παραλία Λουμπάρδας και υπαίθριος χώρος στάθμευσης Δημοτικού Σχολείου Κιτσίου).Το πρόγραμμα μέσω mobileapp, θα επιβραβεύει τους πολίτες για τα υλικά που ανακυκλώνουν.

Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω», το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» ξεκινά την προσπάθεια ουσιαστικής αύξησης του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση, μειώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα οικιακά μας απορρίμματα.Μέσω αυτού, οι πολίτες 66 Δήμων της Αττικής θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν 8 κατηγορίες και είδη διαχωρισμένων υλικών  που μέχρι σήμερα κατέληγαν στις χωματερές.

Συγκεκριμένα:

 1. Χαρτί/Χαρτόνι (εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, έντυπο υλικό κτλ.),
 2. Πλαστικά (λεκάνες, δοχεία, θήκες, κτλ.)
 3. Μεταλλικά Αντικείμενα (σκεύη, εργαλεία, κλειδιά, κτλ.),
 4. Αλουμίνιο (σκεύη, μπολ, περιέκτες τροφίμων και ποτών, κτλ.),
 5. Γυαλί (ποτήρια, πιάτα, βάζα, κτλ.),
 6. Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός (μικρές οικιακές συσκευές, CD/DVD, tablets, κτλ.)
 7. Βρώσιμα Έλαια & Λίπη (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, κτλ.)
 8. Ρούχα (ένδυση/υπόδηση)-Υφάσματα (ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, πανιά, κτλ.)

θα μπορούν πλέον να αποκτούν μια δεύτερη ευκαιρία, δίνοντας στο περιβάλλον μία επιπλέον «ανάσα».

 

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους καιοι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεωντου προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Η πρωτοτυπία του Προγράμματος δεν περιορίζεται στα είδη προς ανακύκλωση που αφορά, τα οποία εκτείνονται εκτός της συνήθους κατηγορίας υλικών συσκευασίας που ήδη ανακυκλώνονται μέσω άλλων προγραμμάτων, αλλά στην όλη λειτουργία του, που επικεντρώνεται στη διευκόλυνση του κάθε πολίτη, ώστε να ανακυκλώσει εύκολα και αβίαστα και στην απτή επιβράβευση της κάθε συμμετοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εξήντα (60) Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης, τα οποία με δυνατότητα συλλογής 1.2 τόνων το καθένα, θα πραγματοποιούν δρομολόγια με προκαθορισμένες στάσεις σε πλατείες, υπαίθρια parking, κτλ.

Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω τουapp του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια, κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του.

Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο Πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων. Ήδη, με την εκκίνηση του προγράμματος, έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες, όπως SAMSUNG, JYSK, ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market, COSMOSSPORT, Sneaker10, CITYZEN Parking& Services, thebabycity, flask, ENTOS by SATO, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν αρκετές ακόμα, όπως, ΔΕΗ, Everest, PizzaFan, κ.ά.

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στον Δήμο Κρωπίας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (1 δρομολόγιο την εβδομάδα) το οποίο  θα ισχύει από 17.06.2022:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

 1. 9:30 – 11:00:ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (  Λ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ- ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 99)
 2. 11:30 – 13:30: ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ (ΟΔ. Ν. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 215 ΣΤΟΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΤΣΙΟΥ)
 3. 13:45 – 14:30: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΜΠΑΡΔΑΣ

 

Υπενθυμίζουμε ότι σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δήμου Κρωπίας και οι 9 προσωρινές γωνίες ανακύκλωσης-συλλογής πράσινων απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στις οποίες καθημερινά γίνεται αποκομιδή: oδόςΚαρπάθου 42(Κόντρα Κούκε-Αγ.Μαρίνα), oδός Καρπάθου και Πειραιώς (Κόντρα Κούκε-Αγ.Μαρίνα), oδόςΠαναγή Κώνστα 76 (Μακριά Πεύκα, Αγ.Μαρίνα),oδόςΆνδρου 14(Κίτσι-Θήτι),oδόςΝ.Παπαγιαννοπούλου& Ρόδου (Κίτσι), oδόςΤαξιαρχών(Στάση Φιστικιές Αγ.Μαρίνα- Κίτσι),oδόςΜυκόνου 4 (Μακιλιάρι/Αγ.Μαρίνα),oδόςΑγίας Μαρίνας & Αγίου Ιωάννου (Αγ.Μαρίνα),oδόςΑγίας Μαρίνης 143 (Αγ.Μαρίνα-Βορός)

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδαwww.thegreencity.gr ή καλέστε στο τηλ.: 210 9215 000

 

 

 

THEGREENCITY/AppleStore                         THEGREENCITY/GooglePlay