Περί αναπλάσεων στο Δήμο Κρωπίας μέσω του Πράσινου Ταμείου του Υπ.Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Με αφορμή, την νέα έγκριση του Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου για χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου Κρωπίας για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Κρωπίας (Μελέτη/τεχνική έκθεση 52 Τεχν.Υπηρεσίας/2021) ποσού 36.574,30 ευρώ και τα έργα αναπλάσεων  στην έδρα του Δήμου Κρωπίας  εκδόθηκε η ακόλουθη σύντομη ενημέρωση :

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης για κοινόχρηστα έργα και ιδιαίτερα αναπλάσεις αστικής αναζωογόνησης από το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.ΕΝ. είναι να διαθέτει ιδιόκτητους κοινόχρηστους χώρους εντός σχεδίου πόλεως, χωρίς εκκρεμότητες. Στην πόλη του Κορωπίου πληρούνται οι προϋποθέσεις και γι΄αυτό εγκρίνονται και υλοποιούνται έργα αναπλάσεων. Οι προδιαγραφές αυτών των έργων  αφορούν αναπλάσεις αστικής αναζωογόνησης με βιοκλιματικές προδιαγραφές, με χαρακτηριστικά ενιαίων παρεμβάσεων συνδεδεμένων έργων (σ.σ όπως της μεγάλης εμβληματικής ανάπλασης  όλης της κεντρικής λεωφόρου, της οδού Κύπρου και παροδίων οδών που εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 8.680.000,00 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Υπ.Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» και δημοπρατείται εντός του 2021!) αύξησης  πρασίνου (δέντρα, θάμνοι, φυτά), μεγαλύτερες επιφάνειες πεζοδρομίων ή διαδρομών πεζοπορίας, οδοί ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατικές / πεζοπορικές διαδρομές ,πλατείες σχεδίου πόλεως κλπ.

Η σημαντική είδηση αυτής της νέας χρηματοδότησης μελέτης του επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου Κρωπίας για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Κρωπίας είναι ότι, παραδίδεται μια γεωχωρική βάση δεδομένων  με όλες τις κατηγορίες χώρων που προβλέπονται από πράξεις εφαρμογής σε νεοενταχθείσες και υπο ένταξη σε σχέδιο πόλης περιοχές (Αγ.Δημητρίου,Αγ.Μαρίνας, Κίτσι, Καρελά, Σκάρπιζα).Η καταγραφή των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων καλύπτουν όλες τις περιοχές με τις διοικητικές πράξεις έγκρισης και το στάδιο ενεργοποίησης των πολεοδομικών τους μελετών.

Η Δημοτική Αρχή συνεπής προς τη λαϊκή εντολή υλοποιεί το πρόγραμμα των μεγάλων και μικρών έργων υποδομής, των εμβληματικών έργων και πολιτικών,  αναπλάσεων,  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, βελτίωσης της καθημερινότητας σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Τίποτα δεν  σταματά την πρόοδο του Κορωπίου πλέον και αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους που κάνουν «θόρυβο» σκοπιμότητας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επιρροής και διαχείρισής τους…Για όσους έχουν την διπλή ιδιότητα, τόσο του αντιπολιτευόμενου…όσο του δημοσίου υπαλλήλου, να μην κάνουν ότι ξεχνούν την «αργοκίνητη γραφειοκρατία του Δημοσίου» και το χειρότερο είναι να μην εύχονται να συμβεί… με σκοπό κακόβουλο, μήπως καθυστερήσουν έργα και πολιτικές που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών! Ας μην ανησυχούν…αγρυπνούμε!

——————————-