Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Ανεξαρτησίας των Ελλήνων στο Δήμο Κρωπίας

 

Ο διπλός εορτασμός της ημέρας της εθνικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων(203η επέτειος της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821) και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Δήμο Κρωπίας θα τιμηθεί ως εξής:

  • Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, η Γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Κρωπίας υπό τη διεύθυνση της Χοράρχου κ. Ελένης Χελιώτη θα αποδώσει ύμνους στη Θεοτόκο σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
  • Την παραμονή της Επετείου, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας ο Δήμος Κρωπίας και η Εταιρεία Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών( ΕΙΚΟΙΜΕΚ) διοργανώνουν, ειδική επετειακή εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821. Θα χαιρετίσουν, ο Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Πρόεδρος ΕΙΚΟΙΜΕΚ και του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μιλήσουν,  ο κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας, Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. (ε.α.) για τους ήρωες Μιαούλη και Κανάρη και ο κ.Κωνσταντίνος Αδάμ, Θεολόγος/πρ.Εκπαιδευτικός για τη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821.
  • Ανήμερα της επετείου, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2025, ο διπλός εορτασμός θα τιμηθεί, με τη Θεία Λειτουργία (07:00), τη δοξολογία (10:30), την επιμνημόσυνη δέηση(10:45), την κατάθεση στεφάνων (11:00), τη μαθητική παρέλαση και την παρέλαση τοπικών και εθνοτοπικών συλλόγων (11:15) με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κορωπίου υπό τη διεύθυνση του κ.Ηλία Σωφρόνη. Τον πανηγυρικό λόγο της Ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου κ. Δήμητρα Γκόνου. Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

———————————

Τελετάρχης έχει οριστεί ο κ.Νίκος Αράμπαλης και παρουσιαστής των εκδηλώσεων της επετείου ο κ. Ιωάννης Κατιμερτζόγλου. Η  κεντρική επετειακή εκδήλωση υποστηρίζεται από το Γραφείο Δημάρχου, την Αντιδημαρχία Παιδείας-γραμματεία Σχολικών Επιτροπών, την Πολιτική Προστασία Δήμου Κρωπίας, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.