Υποβολή πρότασης Δήμου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Άμεση πρόταση και τεχνική μελέτη του Δήμου Κρωπίας για χρηματοδότηση αναγκαίων έργων  στο αθλητικό κέντρο Δημοτικού Σταδίου «Γ.Σ Παπασιδέρης»   σε πρόσκληση του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Δήμος Κρωπίας παρά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα πρόσκλησης του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπόνησε άμεσα πρόταση και τεχνική μελέτη για να αξιοποιήσει σημαντική χρηματοδότηση για αναγκαία έργα. Σε πρώτη προτεραιότητα έθεσε- βάση της άμεσης εξέτασης όλων των δεδομένων για όλους τους δημοτικούς χώρους που έχει την κυριότητα (τίτλους) και των ιδιαίτερων προϋποθέσεων που απαιτεί η πρόσκληση–  αναγκαία υποστηρικτικά έργα στο αθλητικό κέντρο «Δημοτικό Στάδιο Γ.Σ Παπασιδέρη» προς όφελος δημοτών.

Η πρόταση αφορά συνολική ανάπλαση χώρων (πύλη, νέα περίφραξη, διαμορφώσεις κλπ) εντός και εκτός του αθλητικού κέντρου, με επιπλέον διαδρομές περιπάτου, ποδηλατοδρόμων, σύγχρονων τεχνολογιών  κ.λ.π για την καλύτερη πρόσβαση δημοτών, προϋπολογισμού 2.092.140,00 πλέον ΦΠΑ 24% 502.113,60 €. Το έργο φέρει τον τίτλο: «Ολοκληρωμένη αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός, βελτίωση λειτουργικότητας, καινοτόμες τεχνολογίες στο Δημοτικό Στάδιο Γ.Σ.ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ του Δήμου Κρωπίας, αστική ανάπλαση και βελτίωση του δημόσιου χώρου, των αθλητικών εγκαταστάσεων, και των οδών πρόσβασης σε αυτές, για την ανάκαμψη, ανθεκτικότητα και αναπτυξιακή δυναμική».

Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα της πρόσκλησης που δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης δεν άφηναν χρονικά περιθώρια για οποιαδήποτε διαβούλευση. Τα έργα άλλωστε είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Γ.Σ Παπασιδέρης και παρά το γεγονός ότι μπορεί να καταθέσει πρόταση και το Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», πρακτικά αυτό ήταν αδύνατον.  Διότι δεν διαθέτει το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό και επιπλέον δεν έχει την απαιτούμενη επάρκεια. Δεν μπορεί να πάρει αυτή την επάρκεια για την εκτέλεση τεχνικών έργων. Επίσης, δεν εμπλέκεται κανένας Σύλλογος ούτε επιβαρύνεται η λειτουργία τους από την συγκεκριμένη ανάπλαση.

Η πρόσκληση είναι εξειδικευμένη, σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν μπορεί να περιλάβει κατασκευή νέων κτηριακών έργων.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος στο παραλιακό οικισμό για αναπλάσεις δεδομένου ότι δεν έχουν κυρωθεί οι πράξεις εφαρμογής. Όσο δε αφορά το παραλιακό μέτωπο έχει άλλες δεσμεύσεις.

Στην σκόπιμη παραπληροφόρηση των δήθεν ειδικών…που ούτε την πρόσκληση του Υπουργείου  γνωρίζουν, ούτε τι είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση όπως επίσης δεν γνωρίζουν τους χρόνους αδειοδότησης από αρμόδιες  υπηρεσίες και τις εγκρίσεις που απαιτούνται, απαντάμε με συνεχείς υποβολές προτάσεων και εξέλιξη νέων έργων.

Τυφλωμένοι καθώς είναι από το αντιπολιτευτικό μίσος δημοσιοποιούν παντού, την ασχετοσύνη  και τα ψεύδη τους, ασχολούμενοι, εν ώρα εργασίας, συνεχώς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςκαταθέτοντας αλλοπρόσαλλες προτάσεις για το ίδιο θέμα. Άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα στην Οικονομική Επιτροπή.

Η Δημοτική Αρχή έχει και όραμα και τη βούληση και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά με τον μεγάλο αριθμό των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκμεταλλευόμενη κάθε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

—————————————