Δήμος Κρωπίας                           

14/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρωταγωνιστές για 6η χρονιά οι μαθητές μας στον μαραθώνιο ανακύκλωσης Followgreen 2023 – 2024

 

Ο Δήμος Κρωπίας, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Followgreen» και με link: followgreen.gr/koropi, συνεχίζει για 6η σχολική χρονιά 2023 – 2024 τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα συλλέγουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά για χαρτί – πλαστικό – μπαταρίες– ενδύματα.

Στόχος, της δράσης είναι οι μικροί μαθητές, «πρωταγωνιστές» της προσπάθειας αυτής, να διδαχθούν στην πράξη την αξία της σωστής ανακύκλωσης , ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς—πολίτες του Δήμου μας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, διανεμήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης στα συμμετέχοντα σχολεία.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε με την παρουσία του την ημέρα διανομής του εξοπλισμού ο Δήμαρχος Κρωπίας κος Δημήτριος Κιούσης.

Η αποκομιδή των κάδων θα πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και με link: followgreen.gr/koropi/contest, όπου και είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας.