Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και ο Ι.Ν. Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου σας προσκαλούν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018,ώρα 10.00 π.μ. (μετά τη Θεία Λειτουργία) όπου θα τελεστεί τρισάγιο στον αύλιο χώρο του ναού που βρίσκεται ο τάφος του Μήτρου Μερκούρη δωρητού του οικοπέδου του ναού, αγωνιστή του 1821 και Πρώτου Δημάρχου(1835-1838).

Θα ακολουθήσει  κατάθεση στεφάνων.

Καλούμε το Δήμο Κρωπίας καθώς και τους φορείς και συλλόγους του Κορωπίου  για να παρευρεθούν και αν επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Διαπιστώσαμε ότι οι πλειονότητα των κατοίκων του Κορωπίου δε γνωρίζουν την ύπαρξη του μνήματος.

Είναι υποχρέωση όλων μας ,να προβάλλουμε την τοπική μας ιστορία και τους σημαντικούς ανθρώπους του τόπου μας ,ώστε να είναι παράδειγμα προς μίμηση  στις επόμενες γενιές. Σε μια εποχή που όλα  ανατρέπονται, ας κρατήσουμε την ταυτότητά μας και τον πολιτισμό μας για να τον μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές.

Σημείωση: Ο Μήτρος Μερκούρης  υπήρξε ο πρώτος δήμαρχος του δήμου Αραφήνος περιελάμβανε τα  χωριά Κουρσαλά (Κορωπί), Σπάτα, την Μπάλα, τον Βρουβά, Βελανδίτσα, Πετρίτσα, Νταού Πεντέλης, Βαθύ Πηγάδι, Βάρη , Ραφήνα και το Μαρκόπουλο που ήταν πρωτεύουσα του Δήμου.