• Post category:Νέα

ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2019: ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η πρώτη περίοδος των  καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κρωπίας – Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός  με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2019» έληξε, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 με την  παράσταση «Τσαμπουκάχα» βασισμένο σε κείμενο μέλους  της Θεατρικής Ομάδας Εφήβων του ΝΠΔΔ Σφηττός. Η τελευταία εκδήλωση των Σφηττείων 2019, η μουσική βραδιά της 16ης Ιουλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας στον ΝΑΟ Κέκρωψ, αναβλήθηκε λόγω  καιρικών συνθηκών. Το πρώτο πολιτιστικό ταξίδι των Σφηττείων 2019 στέφθηκε με επιτυχία και  ικανοποίησε κοινό και διοργανωτές. Η αρχή του «ταξιδιού», την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, ήταν ιδανική για άλλη μια χρονιά με την καθιερωμένη προσεγμένη μουσική συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, Ηλία Σωφρόνη στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο πλ. Δεξαμενής. Προηγήθηκαν, τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΝΠΔΔ Σφηττός στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από τον  Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτριο Κιούση και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνη Κορωνιά. Στα εγκαίνια συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, Νικολάος Γιαννάκος, η αντιπροέδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αμαλία Γκιόκα,   μέλη του Δ.Σ του ΝΠΔΔ, η υπευθύνου του Εικαστικού Εργαστηρίου κα Τερέζας Παπαμιχάλη και  μαθητές του Εργαστηρίου. Τα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή και την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα  και από την Ελληνική παράδοση των Μεσογείων στην παραγωγή κρασιού και λαδιού και προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών φίλων της εικαστικής τέχνης.

Η συνέχεια ανήκει στις δύο μεγάλες συναυλίες που προσέλκυσαν πολλούς θεατές και γοήτευσαν με τις ερμηνείες των καλλιτεχνών. Οι γνωστοί τραγουδιστές Μπάσης και Καραφώτης επέλεξαν ένα όμορφο ρεπερτόριο και ικανοποίησαν το κοινό τους που κατέκλυσε το ανοιχτό δημοτικό θέατρο.

Μεγάλη απήχηση είχε και η συναυλία Τζαζ, στον απόηχο των εθνικών εκλογών της Κυριακής 7ης Ιουλίου 2019, από τους δεξιοτέχνες του είδουςΓιώργο Τρανταλίδη, Αttila Lazlo, Leonardo Corradi και των Ελλήνων μουσικών του συγκροτήματος «Interchange Trio». Συγκινητική ήταν η στιγμή της αφιέρωσης των καλλιτεχνών της ΤΖΑΖ του τραγουδιού «Imagine»  του John lennon στον Γιάννη Σπάθα, τον γνωστό τραγουδιστή-κιθαρίστα των Socrates που «έφυγε» από τη ζωή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2019. Χαρακτηριστική επίσης ήταν, η αναφορά του Γιώργου Τρανταλίδη στον Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση  και στις μνήμες των πρώτων  συναυλιών ελληνικών ροκ συγκροτημάτων, τέλη δεκαετίας 60’ αρχές δεκαετίας 70’.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης περιόδου  είχαν πολλές  σημαντικές χορευτικές παραδοσιακές παραγωγές της κοινωνίας του Κορωπίου και όχι μόνο που τιμήθηκαν με μεγάλη παρουσία κόσμου: Στις 10 Ιουλίου 2019, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου και άλλες 5  χορευτικές ομάδες από Λύκεια Ελληνίδων Κερατέας, Παιανίας, Παλαιάς Φώκαιας, Ραφήνης, Σπάτων -με το σύνολο των χορευτών να αγγίζουν τους 150 – ενθουσίασαν τους θεατές με την μουσικοχορευτική παράσταση «Μαζί θα κάνουμε τον κόσμο παραμύθι». Στις 12 Ιουλίου, οι  εθνοτοπικοί σύλλογοι, Ηπειρωτών, Κρητών και Ποντίων, παρουσίασαν μια παραδοσιακή «υπερπαραγωγή» με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Πεντάηχον» αντάξια των προσδοκιών, διοργανωτών και φίλων, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής σκηνής.

Στο χώρο του θεάτρου οι σπουδαίες  παιδικές και εφηβικές θεατρικές παραστάσεις καθώς επίσης και η παράσταση της θεατρικής ομάδας  Ενηλίκων του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός προσέλκυσαν  το κοινό και απέδειξαν την μεγάλη απήχηση της θεατρικής τέχνης στο Κορωπί. Μια απήχηση που πρέπει να αξιοποιηθεί!

H Θεατρική παράσταση ενηλίκων με κλασσικό έργο-κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα”από το αντίστοιχο θεατρικό σχήμα του ΝΠΔΔ Σφηττός, στις 5 Ιουλίου 2019.

Σκηνοθεσία: Σταματίνα Παπαμιχάλη.
Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας

Τους ρόλους υποδύθηκαν οι: Έλενα Βαλέργα, Θεανώ Γκλιάτη, Μυρτώ Καλαποδά, Αναστασία Λάμπρου, Σωτηρία Νικολού, Κωνσταντίνος Νίκου, Αλκμήνη Πασταλατζή, Κωνσταντίνα Σκουρλή, Σέβη Τριανταφύλλου, Ηλίας Χατζηγιαννέλης

Ο Θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη, Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Η παράσταση  της Θεατρικής εφηβικής ομάδας του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός, “Τσαμπουκάχα Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Σε κείμενο της Ιωάννας Μποράι και με τη βοήθεια της  Σταματίνας Παπαμιχάλη. Συμμετείχαν οι: Δήμητρα Καρελιώτη, Άννα – Μαρία Λάμπρου, Πολυτίμη Μπεθάνη, Δήμητρα Μουλιανάκη, Ιωάννα Μποράι, Σοφία Μπουρλή, Μιράντα Pjetri.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από εδώ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Ν.Π.Δ.Δ. ΣΦΗΤΤΟΣ,  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΣΟΦΡΩΝΗΣ/ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ FB, 2019.