Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Κρωπίας για το σχολικό έτος 2022-2023

Ρεκόρ ανακύκλωσης στον Δήμο Κρωπίας!

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων του Δήμου μας,  για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση». Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Κρωπίας, για 5η σχολική χρονιά, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr/koropi.

Στη δράση συμμετείχαν 21 σχολεία, όπου οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε 5 ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και ενδύματα). Συνολικά συλλέχθηκαν πάνω από 5 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 26.000 πόντων επιβράβευσης.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος οι μαθητές του Δήμου Κρωπίας κατόρθωσαν τα εξής:

 • Ανακύκλωσαν400 κιλά χαρτιού και σώσανε ένα μικρό δάσος 60 δέντρων αλλά εξοικονόμησαν και ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 17,5 χρόνια λειτουργίας ενός ψυγείου
 • Ανακύκλωσαν 55 κιλά αλουμινίου και εξοικονομήσανε ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 2 χρόνια  λειτουργίας μιας τηλεόρασης
 • Ανακύκλωσαν370 κιλά πλαστικού και έτσι αποφύγαμε την έκλυση  1.100 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού
 • Ανακύκλωσαν 152 κιλά μπαταριών και εξοικονομήσανε περίπου  80%  της ενέργειας που απαιτείται για παραγωγή μιας νέας μπαταρίας
 • Ανακύκλωσαν 300 κιλά ενδύματα

Η κατάταξη ανά βαθμίδα με βάση τους πόντους ανά μαθητή διαμορφώθηκε ως εξής:

Νηπιαγωγεία:

 1. 2o Νηπιαγωγείο Κιτσίου με 1842,65 πόντους/μαθητή
 2. Νηπιαγωγείο «Το ξεκίνημα» με 860,87 πόντους/ μαθητή

Δημοτικά:

 1. Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Κορωπίου με 158,70 πόντους/μαθητή
 2. 4ο Δημοτικό Κορωπίου με 147,87 πόντους/μαθητή

Δευτεροβάθμια:

 1. ENEEΓΕΛ με 189,39 πόντους/ μαθητή
 2. 3ο Λύκειο Κορωπίου με 177,33 πόντους/μαθητή

Ο Δήμαρχος θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές, για την προσπάθεια τους, παρέδωσε στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων που πρώτευσαν στη σχολική δράση, έπαινο συμμετοχής, χρηστικό δώρο, καθώς και ένα βραβείο για το σχολείο τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, για ακόμη μια χρονιά, καθώς απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες. Συγκεκριμένα, τόνισε πως οι ίδιοι οι μαθητές είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι για την διάδοση του μηνύματος της ανακύκλωσης προς τους μεγαλύτερους!

Επίσης, στη βράβευση του 4ου Δημοτικού Κορωπίου παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κος Γρίβας Θεόδωρος όπου επικρότησε τους μαθητές για την εξαιρετική πορεία και προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Υποστηρικτές της βράβευσης και της δράσης γενικότερα ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ Α.Ε.», η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων «Recycom» και  το πρόγραμμα ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Ο Δήμος Κρωπίας, θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσει τις περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της Σχολικής Δράσης.