Σύμπραξη αυτοδιοικητικών, κρατικών και μη κυβερνητικών φορέων για την υποστήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος κατ΄οίκον στο Δήμο Κρωπίας : Μια πρωτοβουλία ευθύνης στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την προστασία των ευπαθών ομάδων από την πανδημία

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κρωπίας με τις δομές, Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κορωπίου –Εμβολιαστικό Κέντρο και την ΜΚΟ «Ανοιχτή Αγκαλιά» (https://anoixtiagalia.gr/) με επικεφαλής την κα Γιολάντα Βλάχου οργανώνουν εμβολιαστικές γραμμές κατ’ οίκον για συνανθρώπους μας που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν επέτρεψε την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των μέχρι σήμερα εμβολιαστικών κέντρων.

Με την ομάδα των ιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών και την συμβολή όλων των κρατικών, αυτοδιοικητικών  και μη κυβερνητικών φορέων  αναλαμβάνουμε την ευθύνη έμπρακτης υποστήριξης της εθνικής προσπάθειας για την προστασία των ευπαθών ομάδων των πολιτών μας από την πανδημία.

Η σύμπραξη, έχει σκοπό την δημιουργία  των συνθηκών  εμπιστοσύνης για την υλοποίηση των εμβολιαστικού προγράμματος με τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα όλων των δομών και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και συνεχούς επικοινωνίας με τις ομάδες αυτές των κατοίκων μας.

Κανείς μόνος του στην πανδημία, κανείς χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα και επικοινωνία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

 

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Δ.Ε Υγείας, Σπύρος Κόλλιας και ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΚΕΔΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση: «Είναι μια αυτονόητη συμβολή του Δήμου μας, με τις δομές κοινωνικής βοήθειας που διαθέτουμε, να βοηθήσουμε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού να φτάσει σε κατάκοιτους συνανθρώπους μας, που επιθυμούσαν αλλά δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν. Με την μέγιστη δυνατή προσοχή και με εξατομικευμένες προσεγγίσεις των ιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και των ιατρών, των  Δημοτικών  μας Ιατρείων,  του Κέντρου Υγείας, της Ανοιχτής Αγκαλιάς, του προσωπικού μας, θα φτάσουμε σε κάθε συνάνθρωπο μας που μας χρειάζεται και έχει επιλέξει να εμβολιαστεί. Είναι μια πράξη κορυφαίας κοινωνικής ευθύνης. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κρωπίας θα βοηθήσει με όλα της τα μέσα για την πραγματοποίηση του σχεδιασμού των κατ’οίκον εμβολιασμών. Οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σημαντική κοινωνική προσωπικότητα που έχουμε στο Κορωπί, την κα Γιολάντα Βλάχου που έχει συμπράξει σε  εθνικές κοινωνικές προσπάθειες  με όλες τις δυνάμεις της όχι μόνο σήμερα αλλά εδώ και δεκαετίες. Η φιλανθρωπική και κοινωνική της δράση είναι οδηγός για όλους εμάς!»

————————————————–

 

«Ανοιχτή Αγκαλιά» https://anoixtiagalia.gr/ ,  Δήμος Κρωπίας : www.koropi.gr