ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Η καθιερωμένη εκδήλωση αποφοίτησης και βράβευσης των  επιτυχόντων μαθητών Δημόσιας Εκπαίδευσης του Κορωπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της περιόδου 2019-2020  που διοργάνωνε ο Δήμος Κρωπίας, ως γνωστόν, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2021 λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως αυτό δεν εμπόδισε το Δήμο Κρωπίας και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να διοργανώσουν μια μικρή εκδήλωση απόδοσης των χρηματικών βραβείων σε 8 αριστούχους μαθητές και μαθήτριες της δημόσιας εκπαίδευσης του Δήμου Κρωπίας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, με την αυστηρή τήρηση των  μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας (υποχρεωτική θερμομέτρηση, υποχρεωτική χρήση μάσκας, περιορισμός αριθμού συμμετεχόντων και προσέλευσης τους, τήρηση αποστάσεων κ.α)

Συμμετείχαν : Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, η εκπρόσωπος του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος Εύη Αναματερού, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Σπυρίδωνας Κόλλιας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεώργιος Γκίκας, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση. Παρευρέθηκαν προς το τέλος της εκδήλωσης,  η πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας και της Δ.Ε Παιδείας, Δήμητρα Μιχαιρίνα, και ο γραμματέας του Δ.Σ Κρωπίας, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Μάκης Κιούσης.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Κιούσης στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεπής στις  απόψεις του, επανέλαβε ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος για  εργασία και οικογενειακό προγραμματισμό στην πατρίδα μας. Πρέπει όλοι  να προσπαθήσουμε. Κάλεσε, τους νέους φοιτητές να προσπαθήσουν να μείνουν στη χώρα μας ώστε η υπεραξία της γνώσης που θα αποκτήσουν να παραμείνει στην πατρίδα μας και την Ελληνική Πολιτεία, να σπεύσει να εκπονήσει κατάλληλες μακρόπνοες πολιτικές αξιοποίησης των νέων επιστημόνων. Επίσης, απεύθυνε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους .Τέλος, ευχαρίστησε θερμά  την εκπρόσωπο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καΑναματερού για την συνεχιζόμενη συνεργασία και χορηγία προς τους/τις αριστούχους/ες μαθητές/τριες. Χαιρετισμούς απεύθυναν όλοι οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της βράβευσης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ιωάννης Παπαευθυμίου– που δεν μπόρεσε λόγω οικογενειακού θέματος να προσέλθει- έστειλε μέσω e-mail τις ευχές του «για καλή δύναμη στο νέο ξεκίνημα» των νέων φοιτητών. Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την εκπρόσωπό του, καΕύη Αναματερού προσέφερε -για άλλη μια χρονιά- ένα σημαντικό χρηματικό βραβείο  στους αριστούχους μαθητές/τριες που για πρώτη φορά συμμετείχαν στις εξετάσεις  ως εξής:

1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου:

  • Ιωάννα Δάβαρη, χρηματικό βραβείο 500€,

Εισήχθη στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικό 

       Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με 17975 μόρια. 

 

  • Φώτιος Ρίζος, χρηματικό βραβείο 500€,

         Εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  με 17875 μόρια. 

 

  • Αικατερίνη Γεωργάκη-Αναγνώστου, χρηματικό βραβείο 500€

Εισήχθη στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  με 17825 μόρια. 

 

3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου

  • Κωνσταντίνος Παπανικολάου, χρηματικό βραβείο 1000€, Εισήχθη στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 18750 μόρια. 
  • Αναστασία Σταμέλου, χρηματικό βραβείο 1000€,

Εισήχθη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά, με 18275  μόρια. 

  • Χρυσούλα Μπαλή, χρηματικό βραβείο 500€,

Εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,   με 17775 μόρια.   

 

1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου

  • Χρυσή Μαλέα, χρηματικό βραβείο 1000€,

Εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών,   με 19370 μόρια. 

 

1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Κορωπίου

  • Σοφία Μάλαμα, χρηματικό βραβείο 1000€,

Εισήχθη στο Τμήμα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Οικονομικό   

        Πανεπιστήμιο Αθηνών, με 16480 μόρια. 

 

Η ανακοίνωση των ονομάτων των αριστούχων από τους διοργανωτές έγινε σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης που υπέγραψαν οι γονείς-κηδεμόνες των αριστούχων, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε εθελοντικά, η καΧριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος.Oι φωτογραφίες της εκδήλωσης για τις ανάγκες δημοσιότητας του Δήμου Κρωπίας-που επισυνάπτονται- προσφέρθηκαν από το studio Papamichali.

 

—————————————–