Το «γλυκάκι της Άνοιξης» το βιβλίο που συνενώνει μέλη και φίλους των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Κρωπίας παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου

Το «γλυκάκι της Άνοιξης» το παιδικό βιβλίο –παραμύθι, που συνενώνει μέλη και φίλους των ΚΔΑΠ-μΕΑ Δήμου Κρωπίας παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024. Οι βασικοί ήρωες του παραμυθιού, ο «Περιεργούλης» και ο τυφλός φίλος του Ευάγγελος -χρησιμοποιεί σκυλάκι για οδηγό- δημιουργούν ένα σύνολο θεματικών που εντυπωσιάζει και επιτρέπει στην αξιόλογη αυτή συγγραφική και εκδοτική προσπάθεια («Κομνηνός») να πετύχει τους σκοπούς ενίσχυσης του έργου της δομής ΚΔΑΠ-μΕΑ Κρωπίας.

Πολλοί και αξιόλογοι ομιλητές συμμετείχαν στην εκδήλωση ενώ εντυπωσίασαν οι εμπειρίες του κ.Άρη Σουρλαντζή, αυτοεξυπηρετούμενου μέλους του ΚΔΑΠ-μΕΑ που έχει γράψει τα τραγούδια στο βιβλίο (σε σύστημα braille/Mπράιγ ) αλλά και οι υπεύθυνοι της σχολής σκύλων-οδηγών “Λάρα” για άτομα με οπτικές βλάβες (κ. Χαρά Μπουργάκη και κ.Γεώργιος Μαρσέλλος χειριστής σκύλου οδηγού-μουσικός)

H εικονογράφος του βιβλίου, εκπαιδευτικός κ.Δήμητρα Παπαμιχάλη άνοιξε την εκδήλωση και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης. Παρευρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας υπεύθυνος των ΚΔΑΠ Κρωπίας Ανδρέας Ντούνης, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Θωμάς Κιούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Αδάμ και Κωνσταντίνος Παπαμιχάλης. Μίλησαν, η συγγραφέας κ. Ζωή Αγγελή, η κ. Μαριάνθη Πλειώνη, δασκάλα ειδικής αγωγής, η κοινωνική λειτουργός ΚΔΑΠ-μΕΑ κ.Ιωάννα Στιούκα, η εργοθεραπεύτρια ΚΔΑΠ μΕΑ κ. Νάντια Μεïμαράκη και η κ.Σταυρούλα Εφραιμίδου, μουσικός.

Στην αφήγηση των κειμένων ήταν,  η κ. Ελένα Μαντζαρίδη, συγγραφέας, η κ. Πόπη Σουλιώτη-Φαραζή, εικονογράφος και η δημιουργική ομάδα που μαζί με την κ.Ζωή Αγγελή συνεργάζονται στη συγγραφή παραμυθιών. Στο τραγούδι ήταν η εξαιρετική κ. Ευαγγελία-Νεκταρία Ευστρατίου.

Τα έσοδα των δημιουργών του βιβλίου από κάθε παρουσίαση του βιβλίου ” Το Γλυκάκι της Άνοιξης” των εκδόσεων «Κομνηνός» θα διατεθούν για την αγορά μουσικών οργάνων αλλά και για τη χρηματοδότηση του ειδικού εκπαιδευτικού έργου μουσικής.

Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε και στα βιβλιοπωλεία της πόλης του Κορωπίου και σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.

Ο Δήμος Κρωπίας και όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης ευχαριστούν θερμά τον Δημήτριο Τζανέτο για τη δωρεάν προσφορά της ηχητικής κάλυψης.

 

——————————————