Τέλος πρώτου κύκλου «Σφηττείων 2021» με δύο σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο πλ.Δεξαμενής

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, 21:00 ο Δημήτρης Φραγκιόγλου πρωταγωνιστεί  στους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε να παίξει…!

 Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, 21:00 ο Χάρης Ρώμας με τους Γ.Γαλίτη, Τ.Τρύπη, Ε.Φαναριώτη και άλλους εκλεκτούς ηθοποιούς στην θεατρική εκδοχή της κλασικής ταινίας «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός».

Το τέλος του πρώτου κύκλου των Σφηττείων 2021 περιλαμβάνει δύο σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις. Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, 21:00, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο πλ. Δεξαμενής, ο Δήμος Κρωπίας  σε  συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, παρουσιάζουν τον Δημήτρη Φραγκιόγλου να πρωταγωνιστεί στο πρωτοποριακό θεατρικό έργο, «οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω!». Μια καταιγιστική ερμηνεία από έναν ηθοποιό που ξέρει να αλληλεπιδρά με το κοινό!

Χλαπάτσας ή Γούλβεριν; 

Βέρθερος του Γκαίτε ή Κατερίνα Σοφιανού του Ρετιρέ; 

Μάσα από το Γλάρο ή Λώρα από το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι; 

Άμλετ ή Αλίκη στο Ναυτικό;

Ή μήπως τίποτα απ’ όλα αυτά;

Ο ήρωας της παράστασης, Δημήτρης Φραγκιόγλου, μετά από πολλά (ή μήπως λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. Όμως, μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα»  που κατακλύζουν το μυαλό του, τον σαμποτάρουν. Με διάθεση αυτοσαρκασμού  και μέσα από  το «δράμα» ενός ηθοποιού  σε υπαρξιακό πανικό, ασχολείται με όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας, και μιλάει επί της ουσίας για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει «έξυπνα» και αψεγάδιαστα. Στον καταιγιστικό αυτό μονόλογο η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται, αναμετρούνται και κονταροχτυπιούνται. Το ποιος θα κερδίσει τελικά αυτή τη μάχη, είναι άλλη ιστορία…

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στις 9 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Κρωπίας, στην πλ.Δεξαμενής, ο Χάρης Ρώμας,  με τους Γιώργο Γαλίτη, Τάνια Τρύπη, Ευτυχία Φαναριώτη και τους άλλους εκλεκτούς ηθοποιούς, Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Εύη Κολιούλη, Αντώνη Καλομοιράκη και Μαρία Κοκολάκη, προσφέρουν μια απολαυστική θεατρική κωμωδία (θεατρική εκδοχή της ιστορικής-κλασσικής κινηματογραφικής ταινίας του 1961) «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός». Οι εξαιρετικές ερμηνείες και κριτικές και η αποδοχή του κοινού έχουν δημιουργήσει ήδη «δυναμική» ιστορικής αναφοράς για τα επόμενα χρόνια.

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης, Διασκευή: Χάρης Ρώμας, Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας.