Τα γραφεία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής επισκέφτηκε στις 16 Απριλίου 2019 ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δ. Κιούσης, παρουσία των κ.κ. Διευθυντών, Ανάπτυξης Υποδομών κ. Ι. Ντρούκα, Σχεδιασμού Υποδομών & Προγραμματισμού κ. Ι. Κουφή και του Τεχνικού Συμβούλου κ. Π. Γιάνναρη, συζήτησε για τα σχέδια επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Κρωπίας, στον οποίο το ποσοστό διείσδυσης είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Το δίκτυο φυσικού αερίου στο Δήμο Κρωπίας εκτείνεται σε 17km, ενώ έχουν γίνει μελέτες για την κατασκευή άλλων 20km. Ο Δήμος απαριθμεί μέχρι σήμερα μόλις 34 παροχές/37 μετρητές.

Δείτε εδώ το χάρτη του Δήμου

Στα σχέδια επέκτασης του δικτύου, βασική προτεραιότητα του Δημάρχου είναι η σύνδεση των σχολικών μονάδων (7 δημοτικά σχολεία, 8 νηπιαγωγεία, 3 γυμνάσια & 3 λύκεια), των Δημοτικών Κτηρίων καθώς και άλλων ιδιαίτερα ενεργοβόρων μονάδων. Στο Δήμο Κρωπίας, και ειδικά σε ένα τμήμα της Λεωφόρου Λαυρίου, έχουν ήδη ξεκινήσει έργα μονοδρόμησης και είναι ιδιαίτερα θετική η συγκυρία ώστε να επεκταθεί και εκεί το δίκτυο φυσικού αερίου και να επωφεληθούν άμεσα οι περίοικοι.

Τέλος, στο Βόρειο Τμήμα του Δήμου (Βορειοανατολικός & Βορειοδυτικός Τομέας) υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων (οικιακών καταναλωτών αλλά και επαγγελματιών) για άμεση σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.