• Post category:Νέα

Δήλωση Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Ν. Κιούση για την απώλεια του Σπύρου Λέκκα, ομότιμου καθηγητή Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ

«Η είδηση της απώλειας του καθηγητή Σπύρου Λέκκα, τελευταία ημέρα του 2019, σκόρπισε ανείπωτη  θλίψη το Δήμο μας, σε όλη την επιστημονική κοινότητα, σε όλους όσοι τον αγαπούσαν για την τεράστια προσφορά του στη χώρα, στα Μεσόγεια, στο Κορωπί.  Χάσαμε έναν ακούραστο άνθρωπο και επιστήμονα, με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία, με αγώνες για τα Δίκαια του Δήμου, με αγάπη για τον τόπο και το φυσικό περιβάλλον του. Τίμησε τον Δήμο μας και βοήθησε αποφασιστικά κάθε δίκαιη διεκδίκηση αυτονόητων δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Ο δημόσιος λόγος του ήταν πάντα μια συνεχής υπενθύμιση αυτονόητων αξιών και συμπεριφορών που έπρεπε να κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία. Ο επιστημονικός του λόγος, αποκαλυπτικά μεστός και χρήσιμος, τόσο  για την κοινωνία όσο και για τις κρατικές και αυτοδιοικητικές πολιτικές. Πέρα από την επιστήμη και  την έρευνά του, η αγάπη του ήταν και η  καλλιέργεια της αγροτικής γης. Ειδικά για μας, πέρα από εξέχων επιστήμων, ήταν δάσκαλος στην παραγωγή σπιτικού κρασιού. Είναι μια τεράστια απώλεια για όλους μας!».

 Εκ μέρους του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου Κρωπίας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.