Στο 2ο Διήμερο Forun του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού για την Σωτηρία των Δασών που ξεκίνησε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2022 συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Κρωπίας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης προεδρεύει την 2η ημέρα της Διημερίδας την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στις 11 το πρωί στο δημοτικό συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης¨» στην Αργυρούπολη στο σημαντικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας με αξιόλογους συναδέλφους του Δημάρχους από όλη την Ελλάδα καθώς και από αιρετό εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής και της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ. Το επιστημονικό σκέλος της θεματικής ενότητας αναπτύσσει, ο Δρ Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. Το μεσημέρι στις 15:00 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας και μέλος της Ε.Ε του ΣΠΑΥ, Θεόδωρος Γρίβας συμμετέχει ως ομιλητής, στο τραπέζι διαλόγου «Η σπουδαιότητα της Μελισσοκομίας και η εφαρμογή των μέτρων αντιπυρικής προστασίας».

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης για την έναρξη του 2ου Forum δήλωσε: Ο Σύνδεσμός μας αποδεικνύει κάθε μέρα την δυναμική του στην προώθηση του διαλόγου για την σωτηρία των δασών μας και κυρίως στην πρακτική υλοποίηση μοντέλων πολιτικής προστασίας που έχουν δοκιμαστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους που εκπροσωπούμε με πολύ θετικά αποτελέσματα. Με αρμοδιότητες καθορισμένες και τους ανάλογους πόρους και προσωπικό για να τις ασκήσουμε μπορούμε ως Δήμοι, ως Σύνδεσμοι Δήμων να αποτελέσουμε αποφασιστικό βραχίονα στη νέα οργάνωση της πολιτικής προστασίας που έχει ανάγκη η χώρα μας».