28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 : MAZIKΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 81ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ  «OXI» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ,  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Με μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Κρωπίας και με τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων  εορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2021.

Τελέστηκε η δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος της Επετείου από την εκπαιδευτικό του 3ου Δ.Σ Κρωπίας, καΠωλίνα Μπούκη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων του Κορωπίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν  στεφάνια τιμής και μνήμης στους νεκρούς Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας, στο Ηρώο Πεσόντων. Από τα αιρετά όργανα πολιτικής εκπροσώπησης, κατέθεσαν στεφάνια, ο Δήμαρχος Κρωπίας, κ.Δημήτριος Κιούσης  και η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και  Δημόσιας Υγείας, καΓεωργία Βλάχου. Τα σχολεία του Δήμου Κρωπίας εκπροσωπήθηκαν, στην τελετή κατάθεσης στεφάνων, από τον πρόεδρο της Δ.Ε Παιδείας, δημοτικό σύμβουλο μέλους του προεδρείου του Δ.Σ Κρωπίας καθηγ. Μέσης Εκπαίδευσης Θωμάς (Μάκης Κιούσης),  το ΝΠΔΔ Σφηττός από τον πρόεδρό του, δημοτικό σύμβουλο, Αντώνη Κορωνιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κρωπίας από τον Κωνσταντίνο Κωνσταντάρα, επίσης δημοτικό σύμβουλο. Τέλος, στεφάνια κατέθεσαν, τοπικοί εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και πολιτικής προστασίας(Πολεμική Αεροπορία, Αστυνομία, Πυροσβεστική), ο σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αν.Αττικής, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, Σύλλογοι Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Κορωπίου «Αγάπη και Ελπίδα», Λύκειο Ελληνίδων, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Συλλογικοί φορείς Κρητών και Ηπειρωτών, η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Γυμναστικός Σύλλογος, ο αθλητικός σύλλογος Κορωπίου «Γ.Σ.Παπασιδέρης», ο ΠΑΟ Κορωπίου 1903, ο αθλητικός σύλλογος «Προοπτική», ο Αττικός Όμιλος Ιππασίας , ο Ροταριανός Σύλλογος Κορωπίου και η Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Κορωπίου. Την τελετή στο Ηρώο Πεσόντων υποστήριξε, η Δημοτική Φιλαρμονική.

Η παρέλαση μαθητών και συλλογικών φορέων που ακολούθησε ήταν αντάξια της ιστορίας του εορτασμού στην πόλη του Κορωπίου. Η Δημοτική Φιλαρμονική, για άλλη μια φορά, ηγήθηκε, της παρέλασης μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου και την ηρωική Ελληνική Σημαία και καταχειροκροτήθηκαν. Την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων έκανε η δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας,Νεφέλη Λουκά.

Από τις ξεχωριστές στιγμές της παρέλασης, ανάμεσα σε πολλές άλλες, ήταν η προβολή από την μαθήτρια που εκπροσωπούσε το 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου  της συμπλήρωσης 100 ετών λειτουργίας του. Εξίσου συγκινητική ήταν η στιγμή της εκπροσώπησης του 3ου Γυμνασίου Κορωπίου από μαθητή σε ειδικό καροτσάκι υποβοήθησης της κίνησής του.

Μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη «περίμενε» τους θεατές, με την παρέλαση του Αττικού Ιππικού Ομίλου με άγημα και με άλογα σε πλήρη παράταξη τιμής. Η εντυπωσιακή παρουσία τους καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και ιδιαίτερα από τα παιδιά ενώ η άψογη παράταξη των αλόγων με την άριστη καθοδήγηση των αναβατών τους, ενθουσίασε.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 81ης επετείου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου,  η πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας, Δήμητρα Μιχαιρίνα, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Νικόλαος Γιαννάκος, Σπύρος Κόλλιας, Κώστας Κιούσης, Λάμπρος Γκοτζαμάνης,  ο πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας, Β΄βάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του προεδρείου, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας, Θωμάς (Μάκης) Κιούσης, ο Αντώνης Κορωνιάς, πρόεδρος Δ.Σ Σφηττός, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, πρόεδρος του Δ.Σ της ΚΕΔΚ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, Ελένη Αδάμ, Γεράσιμος Ντούνης και Φώτης Τσόγκας,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Κερασιώτης, η Αθηνά Κιούση, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας, η Αφροδίτη Κοντούρη, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας, Δανάη Θηβαίου, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας, ο Ευάγγελος Ρεμπάπης, επικεφαλής  ελάσσονος αντιπολίτευσης δημοτικός σύμβουλος (Λαϊκή Συσπείρωση),  ο Ιωάννης Παπαευθυμίου, δημοτικός σύμβουλος ελάσσονος αντιπολίτευσης Το Κορωπί στο επίκεντρο»).