Ξεκινά για 5η σχολική χρονιά ο Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Κρωπίας.

Eπίσκεψη του Δημάρχου Κρωπίας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου και στο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας

Ο Δήμος Κρωπίας συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/koropi.

Για τη σχολική χρονιά 2022-2023, με οδηγό τα εξαιρετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, ξεκινά o Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση», για 5η χρονιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Αττικής.

Η δράση υλοποιείται στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες.

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «Σχολεία» .

Το Followgreen θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχωρά σε προμήθεια/αντικατάσταση χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, επισκέφτηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μαρίνας για την έναρξη του 5ου Σχολικού Διαγωνισμού «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία του Δήμου Κρωπίας. Ο ενθουσιασμός των μαθητών, η μεγάλη διάθεση εκπαιδευτικών και γονέων να βοηθήσουν τη νέα δράση είναι πολύ ενθαρρυντικά σημάδια μιας αλλαγής που σταδιακά έρχεται στις συνήθειές μας, στις συμπεριφορές μας δήλωσε, ο Δήμαρχος Κρωπίας.