Κοινή εκδήλωση Αγιασμού, Ευλογίας και Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2024 του Εξωραϊστικού Προοδευτικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας & ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας Δήμου Κρωπίας

Πρωτιές μαζικότητας εκδηλώσεων κοπής πίτας μετά από αρκετά χρόνια διεκδικούν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κρωπίας! Την αρχή έκανε την περασμένη Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 το ΚΑΠΗ κέντρου πόλεως και η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή με την κοινή εκδήλωση του  ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας Δήμου Κρωπίας & του Εξωραϊστικού Προοδευτικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας.

Πολλά μέλη, κοινά και των δύο συλλογικοτήτων, με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας του Ιερού προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνας,  προσήλθαν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στον πολυχώρο του ΚΑΠΗ Αγία Μαρίνας Κορωπίου και τίμησαν το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Τον Αγιασμό και την ευλογία της πίτας έκανε ο πατήρ Απόστολος από το Ιερό Προσκύνημα Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας Αλυκού.

Ο σύλλογος της Αγίας Μαρίνας, λόγω έκτακτης  απουσίας εκτός έδρας, της προέδρου του κα Σπυριδούλας Άρμστρονγκ,  εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ  κ.κ., Μαρία Ζομπανάκη, Σοφία Νικηφόρου, Μαίρη Βογιατζή, Όλγα Τζίμα, Δομνίκη Γεωργιάδου.

Στην οργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλλαν οι εθελόντριες του ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας κα Κανέλα Πλατή (εθελόντρια υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας) η κα Πόπη Αγγελαράκη (εθελόντρια ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας-υπεύθυνη εκδρομών) και οι εργαζόμενες στο ΚΑΠΗ κ.κ., Βίκυ Καλλέλη και Βάσω Καλύβα. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου εκπροσωπήθηκε από την προϊσταμένη κα Κάλια Κοτζιά και από την Ιωάννα Τατούλη δημοτική υπάλληλο

Συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης ο οποίος μαζί με τους υπευθύνους ΚΑΠΗ και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Αγίας Μαρίνας συντόνιζαν την κοινή εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας,  οι αντιδήμαρχοι, Σπυρίδων Κόλλιας, Θοδωρής Γρίβας, Νικόλαος Γιαννάκος, Ανδρέας Ντούνης, Σταμάτης Ντούνης, Σπυρίδων Λάμπρου, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, Ελένη Αδάμ,  οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Στέλιος Μερτίκας και Ιωάννης Δήμας και η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Αφροδίτη Κουντούρη.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Βυζαντινή Χορωδία Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Μαρίνας με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Ρουμπέση και εκλεκτούς μουσικούς που τον συνόδευσαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων των μελών του ΚΑΠΗ και του συλλόγου:  «Ήταν το επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής μαζικής εκδήλωσης ενδεικτικής της μεγάλης θέλησης μελών των ΚΑΠΗ, της δημοτικής αρχής και των τοπικών συλλόγων να «ξανασυστηθούν» και να βρουν το νήμα μιας νέας πιο στέρεης κοινωνικότητας και ενότητας της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Κιούσης.

Υπήρξε και προσφορά του Χορευτικού συλλόγου Αγίας Μαρίνας-Κιτσίου  με δάσκαλο τον κ. Μιχάλη Μπίκα αλλά λόγω της μεγάλης διάρκειας της εκδήλωσης δεν παρουσιάστηκε το χορευτικό πρόγραμμα. Ευχαριστούμε για την προσφορά τους κ.κ., Ρουμπέση και Μπίκα.

Ο Δήμος Κρωπίας ευχαριστεί τέλος θερμά την κα Λέλα Πλατή η οποία ως χορηγός προσέφερε πλούσια εδέσματα, προϊόντα της τέχνης της!

 

———————————————