Με μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, αντάξια της φήμης της,  τις «Ικέτιδες»,  από το Εθνικό Θέατρο και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου έληξαν, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Σφήττεια 2019» του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός-Δήμου Κρωπίας.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους πολίτες του Δήμου Κρωπίας, όλα τα μέλη και τους εθελοντές της, τα Τμήματα του ΝΠΔΔ Σφηττός, όλους τους παραγωγούς των πολιτιστικών εκδηλώσεων και όλες τις  υπηρεσίες του Δήμου Κρωπίας που συνέδραμαν για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Οφείλει όμως να ενημερώσει για την χθεσινή τελευταία ημέρα των Σφηττείων 2019 ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τον αποκλεισμό πολιτών που ήθελαν να παρακολουθήσουν την σπουδαία αυτή θεατρική παράσταση και δεν μπόρεσαν.

Η υπεύθυνη ασφαλείας του Εθνικού Θεάτρου ειδοποίησε τους φορείς του Δήμου ότι, κατά την κρίση της, υπήρχαν υπεράριθμοι θεατές που είχαν καταλάβει τους διαδρόμους και τις σκάλες πρόσβασης και δεν έδινε την άδεια έναρξης της παράστασης αν δεν υπήρχε εκκένωση από θεατές στα σημεία  διαδρόμων-πρόσβασης. Ζητάμε συγνώμη στους συμπολίτες μας αλλά την αποκλειστική ευθύνη φέρει η υπεύθυνη ασφαλείας του Εθνικού Θεάτρου που απείλησε με ματαίωση και με νομικές συνέπειες.

Τέλος, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούν οργανωμένοι και σοβαροί θεατρικοί κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς, οι χρόνοι προσέλευσης είναι καθορισμένοι,  κάτι που το γνωρίζουν οι θεατρόφιλοι και όσοι έχουν παρακολουθήσει ανάλογες παραστάσεις. Και στη χθεσινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου  τηρήθηκε η αρχή αυτή και ως εκ τούτου έκλεισαν οι θύρες του θεάτρου στις 20:55.