ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 2024 : Μια νέα αρχή

 

Nέα αρχή για τα Δημοτικά Γυμναστήρια Κορωπίου (Κέντρου και Αγίας Μαρίνας) μετά τις αναγκαστικές καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις δομών του ΝΠΔΔ Σφηττός στο Δήμο Κρωπίας.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σπυρίδων Λάμπρου ανέλαβε το έργο της συνένωσης δομών, της  λειτουργίας προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και της ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών.

Το έργο του υποστηρίζεται από τις προηγούμενες χρονιές που υπηρέτησε τα Δημοτικά Γυμναστήρια και κατόρθωσε να λειτουργήσουν δωρεάν 4  δημοτικά προγράμματα άθλησης με 4 γυμναστές και μια διοικητική υπάλληλο και να συμμετέχουν το 2023 συνολικά 420 πολίτες.

Ειδικότερα, λειτούργησαν προγράμματα  Γυμναστικής με ελεύθερα βάρη, στα όργανα των γυμναστηρίων, ομαδικά προγράμματα Pilates mat, ομαδικά προγράμματα ενδυνάμωσης με αλτήρες, medicine ball, TRX, foam rollers, λάστιχα ενδυνάμωσης και προγράμματα υδρογυμναστικής (aqua aerobic) στην θάλασσα (Ιούνιος έως Σεπτέμβριος).

Τα φετινά προγράμματα και υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη για τους πολίτες ενώ η αντιδημαρχία Αθλητισμού συνεπικουρούμενη από υπηρεσίες του Δήμου εξελίσσει μελέτες και  προγράμματα για την λειτουργική αναβάθμιση των αθλητικών γυμναστηρίων, γηπέδων και σταδίων, την σταδιακή υλοποίηση του δημοτικού προγράμματος ενίσχυσης αθλητικών υποδομών με αναζήτηση και αξιοποίηση όλων των μορφών χρηματοδότησης καθώς και την πιστοποίηση των δομών του για την ένταξη του Δήμου Κρωπίας στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, «Άθληση για Όλους». Μετά από την πιστοποίηση θα γίνει η αίτηση για την πρόσληψη των γυμναστών που απαιτούνται για να λειτουργήσουν τα προγράμματα αυτά.

 

Δημοτικό Γυμναστήριο Κέντρου Πόλεως Κορωπίου (Θησέως 7 – τηλ. 210-6624511)

Ώρες λειτουργίας : 09:00-14:00,  17:00-22:00

 

Δημοτικό Γυμναστήριο  Αγ. Μαρίνας ( λεωφόρος Κορωπίου – Αγ. Μαρίνας 99 – τηλ. 2291092510) :

Ώρες λειτουργίας : 08:30-14:00,  17:00-21:00

 

Γραμματειακή υποστήριξη : Βέρα Καλουσίου