Δήμος Κρωπίας: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή εκτεταμένου δικτύου ύδρευσης στη Σκάρπιζα – Αίτημα επανεξέτασης για ένταξη της περιοχής σε Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού της Σκάρπιζας Κρωπίας. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια πρώτη εκτεταμένη δοκιμή για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου που ήδη έχει κατασκευαστεί και αμέσως μετά θα καλυφθούν τα αυλάκια των σωληνώσεων με άσφαλτο ή τσιμέντο ανάλογα με τη μορφή του δρόμου, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η όχληση των κατοίκων από τη σκόνη.

Το δίκτυο ύδρευσης της Σκάρπιζας, έργο βασικής υποδομής για ολόκληρη την περιοχή, είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μέσα στο καλοκαίρι θα ανακαινιστεί και η παιδική χαρά του οικισμού με στόχο την μέγιστη ασφάλεια των παιδιών, στην οποία θα προστεθούν νέα παιχνίδια ενώ θα γίνει και δενδροφύτευση.

Αίτημα επανεξέτασης για Σχέδιο Πόλης

Παράλληλα ο Δήμος Κρωπίας σε συνεργασία με τον όμορο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης προχωρά σε νέο αίτημα επανεξέτασης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο την ένταξη της περιοχής σε ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, καθώς η περιοχή οικοδομήθηκε και κατοικείται πολύ πριν από το πρώτο πολεοδομικό διάταγμα προστασίας του Υμηττού.

Το Γραφείο Τύπου