Στο Κορωπί η  πρώτη στάση των υπεραθλητών του Τριάθλου για τη στήριξη της «Γαλιλαίας». Έκλεψε τις καρδιές όλων η μικρή Λουκία!

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το Κορωπί, στους αθλητές που συμμετείχαν στη δράση «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ», που διοργάνωσε η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»,  με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και των 20 χρόνων Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου.

Ένα ΤΡΙ-Αθλο που πραγματοποίησαν 3 νέα παιδιά με εκκίνηση και τερματισμό στην Ανάβυσσο. Ο Σωτήρης, ο Παναγιώτης αλλά και η μικρή Λουκία, ένα υπέροχο κοριτσάκι που έκλεψε τις καρδιές όλων με το υπέροχο χαμόγελό της αλλά και την απαράμιλλη δύναμη ψυχής που διαθέτει. Τρεις αθλητές που προσπάθησαν συμβολικά να «αγκαλιάσουν» τη διαδρομή σε έναν δύσκολο αγώνα ζωής, ασθενών και φροντιστών, με ένα απαιτητικό ΤΡΙ-Αθλο διάρκειας περίπου 24 ωρών (Κολύμπι – Ποδήλατο – Τρέξιμο), σε μια διαδρομή 150 χιλιομέτρων που καλύπτει και τους 8 Δήμους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής (Σαρωνικού, Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας- Πικερμίου, Μαρκόπουλου και Λαυρεωτικής).

Ο Δήμος Κρωπίας, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτριος Κιούσης, αγκαλιάζει με θέρμη κάθε προσπάθεια στήριξης του έργου της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», μιας Πρότυπης Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, τη μοναδική στη χώρα μας που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).  Για το λόγο αυτό στις 15 Σεπτεμβρίου 2024 θα φιλοξενήσει με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις την καθιερωμένη πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», που αποτελεί θεσμό για την Ανατολική Αττική.