Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΙΕΚ AΛΦΑ studies στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας προσφέρει δύο υποτροφίες, με πλήρη απαλλαγή διδάκτρων, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Η μια υποτροφία απευθύνεται σε νέο, απόφοιτο λυκείου, δημότη του Κορωπίου και η δεύτερη σε δημοτικό υπάλληλο. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, έχει εντάξει τον θεσμό «Υποτροφίες στους Δήμους» στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών  φορέων, με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για σπουδές νέων με επιδόσεις στο Λύκειο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.

Υποτροφία για  νέο απόφοιτο λυκείου, δημότη  Κορωπίου

Όροι και προϋποθέσεις:

 1. Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
 2. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στο IEK ΑΛΦΑ.
 3. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.
 4. Η υποτροφία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι πλήρους –διετούς- φοίτησης.
 5. Για την κατοχύρωση της υποτροφίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.
 6. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Οι τομείς σπουδών/ειδικοτήτων : Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Προπονητική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, Τουριστικά, Ναυτιλιακά, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Αισθητική & Μακιγιάζ, Κομμωτική, Σχέδιο Μόδας, Μηχανοτρονική , Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών, Παιδαγωγικά, Τεχνικός Η/Υ, Τεχνικός Δικτύων, Web designer/developer, Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία, Διαιτολογία, Βοηθός Φαρμακείου, Γραφιστική, Εσωτερική αρχιτεκτονική/διακόσμηση, 3d Animation, Υποκριτική, Security, Τεχνικός Αυτοματισμού

 

Υποτροφία για δημοτικό υπάλληλο

Όροι και προϋποθέσεις για δημοτικό υπάλληλο:

 1. Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
 2. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών τον/την ενδιαφέρει, από την επισυναπτόμενη λίστα APS.
 3. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά ή Γλυφάδα.
 4. H υποτροφία στο Κ.Δ.Β.Μ.2 «ΑΛΦΑ Studies» είναι πλήρους φοίτησης.
 5. Το ΑΛΦΑ studies διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα σπουδών.

 Οι τομείς των προγραμμάτων σπουδών APS (Advanced Professional Studies),για δημοτικούς υπαλλήλους :

 1. Executive Diploma in Business Administration
 2. Executive Diploma in Marketing & Sales Management
 3. Executive Diploma in Digital Marketing & Social Media

 

Η επιλογή για τον νέο απόφοιτο λυκείου, δημότη, θα γίνει από το Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κρωπίας με κριτήρια οικονομικά-κοινωνικά (προτεραιότητα έχουν οι απόφοιτοι οικογενειών που είναι δικαιούχοι Κ.Ε.Α, Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΤΕΒΑ ή άλλων κοινωνικών παροχών, ΑΜΕΑ  κ.α) και ακαδημαϊκά (επιδόσεις στο Λύκειο, βαθμός πτυχίου). Τέλος, ο εκπαιδευτικός οργανισμός ανακοινώνει ότι, όσοι δεν επιλεγούν θα τύχουν ειδικής έκπτωσης στα δίδακτρα.

Η επιλογή για το δημοτικό υπάλληλο απόφοιτο λυκείου θα γίνει τις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με κριτήρια κοινωνικο-οικονομικά και υπηρεσιακών επιδόσεων.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής (επισυνάπτεται) και  αποστολή στο e-mail: koin.ypir.dkropias@gmail.com  έως Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ_ΙΕΚ ΑΛΦΑ2021_2022

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ_ΙΕΚ ΑΛΦΑ2021_2022

—————————–