«Κορωπί – Μαρτυρική Πόλη» 1944-2022 : 78η Επέτειος από την τέλεση ειδεχθούς εγκλήματος πολέμου κατά αμάχων και την καταστροφή/εμπρησμό της πόλης του Κορωπίου από Γερμανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις Κατοχής.

O Δήμος Κρωπίας διοργανώνει, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, την ετήσια εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την 78η θλιβερή επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης του Κορωπίου (Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 1944, έγκλημα πολέμου σε εφαρμογή αντιποίνων, με θύματα 47 αμάχους, από 2 έως 80 ετών, εμπρησμός και καταστροφή 401 οικιών, 61 καταστημάτων, δημοτικών και δημόσιων κτιρίων) την περίοδο της Γερμανικής Ναζιστικής Κατοχής.

To πρόγραμμα της Κυριακής

( 9 Οκτωβρίου 2022)

• Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 220) : Στις 7 το πρωί θα τελεστεί, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Aμέσως μετά, κατά τις 10.00, θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία.

• Πλατεία της 9ης Οκτωβρίου 1944 (συμβολή Λεωφ.Βασιλ. Κωνσταντίνου, Οδών Κύπρου & Αναπαύσεως, κοντά στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο) :Στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί η τέλεση της Επιμνημόσυνης Δέησης. Θα ακολουθήσει, το προσκλητήριο των νεκρών, η κατάθεση στεφάνου, η ομιλία του Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση, ο «Όρκος Μνήμης του Δ.Σ. Κρωπίας» και η τήρηση ενός λεπτού σιγή. Η εκδήλωση θα τελειώσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Προσκαλούμε τους συγγενείς των θυμάτων, συλλογικούς φορείς και τους πολίτες μας να τιμήσουν την 78η επέτειο και να παραστούν στις εκδηλώσεις.

———————————

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα προσφερθεί καφές

στο κατάστημα με την επωνυμία «ΣΤΟΥ ΟΡΝΑΚΗ», Βασιλ. Κων/νου 301.